Вестбрук и Харден поново саиграчи, Крис Пол отишао из Хјустона

В. П.

петак, 12. 07. 2019. у 09:48

Вестбрук и Харден поново саиграчи, Крис Пол отишао из Хјустона

Џејмс Харден и Расел Вестбрук фото: ЕПА

Досадашњи најбољи кошаркаш Оклахоме прешао је у Хјустон у треједу у коме у другом правцу иду Пол, први пикови из 2024. и 2026, као и право на замене на пикове из 2021. и 2025. године

ЈОШ један "трејд" земљотрес погодио је НБА. Оклахома Сити послала је Расела Вестбрука у Хјустон, у замену за Криса Пола и четири пика на будућим драфтовима.


Тим из Тексаса овим потезом поново је упарио Вестбрука и Џејмса Хардена, који су били саиграчи до преласка популарног Браде у Рокитсе 2012. године. Први је био МВП лиге 2017, други годину касније.


- Вестбрук је тип играча који ће проћи кроз зид за тебе. Жели да његов тим победи и ради буквално све за тај циљ. Сви морамо да ценимо његову страст према игри - присетили су се амерички новинари изјаве Хардена о Вестбруку од пре неколико година.


И Оклахома и Вестбрук тражили су могућност "трејда", као опција се помињао Мајами, али је пао договор са Хјустоном који је желео да се отараси Криса Пола због његових несугласица са Харденом.


Финансијски су оба тима остала на истом, јер Вестбрук и Пол имају идентичне баснословне уговоре, по којима ће у наредне три сезоне зарадити 124 милиона долара!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације