СЕЛЕKТОР Марина Маљковић, после пораза од Шпаније у полуфиналу Европског првенства (71:66), посебно је истакла лошу игру у првом полувремену.

- Нисмо постојали у првом периоду, почели смо да играмо тек у другом. Овако не може да се игра против Шпаније. Тако не може ни против кога, а посебно не са једним од фаворита за злато. Нови дан је пред нама, морамо бити фокусирани на ту утакмицу – рекла је Маљковићева после пораза од Шпаније. – Надам се да ћемо успети да обрадујемо и себе и народ. Четрдесет минута кошарке, 25 минута загревања, 40 минута кошарке. Ништа магично ново немам да кажем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Шпанија-Србија 71:66

На питање о суђењу одговорила је:

- Суђење не коментаришем уопште када мој тим игра као у првом полувремену. Уопште се не бих освртала на то.

Последња три минута Србија није долазила до коша:

- У кошарци морате да правите блокаде. Свака блокада мора да буде предност, тако радимо од првог дана... Уколико се деси фаул из блокаде, он иде на мене, ја сам одговорна за њега. Ми у последњих неколико напада, нисмо дали кош, јер смо играли без блока. То може да ради само по нека играчица из женске НБА лиге, а ми не можемо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дабовић: Зезнула сам ствар; Брукс: Навијачи, извините!

Шут за три поена је потпуно заказао. После 14 тројки против Шведске, сад је постигнута само једна.

- Знали смо да јако тешко може да се деси да убацимо 14 као против Шведске. Није ми то изненађење... Зато смо инсистирали на скоку у нападу. Тешко је да се шутерски дан деси два пута, али онда то надокнадиш скоком у нападу. У другом полувремену смо још личили на себе и борили се, то не можете да одузмете мојим играчицама.