Николина Милић пред сусрет са Русијом: Спремне за реванш

Ми. РОГАЧ

28. 06. 2019. у 09:08

Николина Милић пред сусрет са Русијом: Спремне за реванш

Николина Милић фото: Н. Параушић

Очекујемо велику подршку од публике, и то као домаћој селекцији мора да нам буде плус – каже дебитанткиња на ЕП пред вечерашњи (20.30, РТС) дуел

ПОЧЕТНИ лед на Европском првенству кошаркашице су пробиле синоћ против Белорусије, а данас их у зрењанинској "Кристалној дворани" од 20.30 чека сусрет другог кола са селекцијом Русије. У српској репрезентацији 11 играчица већ зна какав је осећај учествовати на великом такмичењу, док је само једна у оваквом амбијенту први пут.

У питању је Николина Милић, која је током припрема показала да може знатно да допринесе игри, посебно се истакла на турниру у Француској, где је Србија победила домаћина и Турску, а изгубила од данашњег противника.

- То је једина екипа од које смо поражени током припремног периода. Можда је боље тактички што се тад десило - уз осмех прича Милићева. - Пре утакмице добијемо информације шта треба да радимо на терену и битно је да то испоштујемо. Најважније је да се фокусирамо на нашу игру и да наметнемо ритам који нам одговора. Не треба да гледамо далеко у будућност, већ само у оно што је испред нас. Ако будемо у први план истакле наше главне карактеристике, неће моћи ривал да нас поремети.


Ако не буде све ишло по плану, ствар у своје руке морају да преузму гледаоци у дворани, на којима је одговоран задатак.

- Очекујемо велику подршку од публике, и то као домаћој селекцији мора да нам буде плус - каже Николина.

ПОМОГЛЕ МИ ДА СЕ УКЛОПИМ
Дебитантски наступ у дресу са националним грбом никога не може да остави равнодушним, па тако ни Николину.

- Мени је част и задовољство што сам са овим девојкама, које су у прошлости направиле сјајне резултате. Није ми било тешко да се уклопим, све девојке су ми помогле максимално и осећам се као да сам са њима баш дуго - завршила је Милићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације