Српски кошаркаши у колицима желе највећи успех до сада

Бета

четвртак, 27. 06. 2019. у 13:51

Српски кошаркаши у колицима желе највећи успех до сада

Фото: Савез кошаркаша у колицима

Репрезентација Србије у кошарци у колицима окупила се у Београду на почетку припрема за Европско првенство Ц дивизије крајем јула у Софији

Репрезентација Србије у кошарци у колицима окупила се у Београду на почетку припрема за Европско првенство Ц дивизије крајем јула у Софији.

"Ова репрезентација има квалитет и борбеност која је потребна за успех. На овим припремама урадићемо све што је потребно да подигнемо ниво спортске дисциплине и физичке спремности, како бисмо у потпуности могли да покажемо свој таленат. Верујем да ћемо уз тај ниво професионализма успети да изборимо пласман у Б дивизију", изјавио је селектор Слободан Бањац.

Амбиција је пласман у виши ранг такмичења, што би био највећи успех у овом параолимпијском спорту у Србији.

Капитен екипе Жељко Ћирковић је навео да је Савез кошаркаша у колицима у Србији формиран тек 2004. године

"С обзиром на то да сам ту од почетка, ово је први пут да имамо оволико играча и овако организоване припреме. Сада нас занима само терен за разлику од претходних година када смо морали да размишљамо и о колицима, резервним деловима, чак и да ли имамо лопте", додао је Ћирковић.

По његовим речима, репрезентација Србије сада има чланове који су сазрели и стекли довољно искуства да могу да оствре успех.

Европско првенство Ц дивизије играће се у Софији од 29. јула до 4. августа, а поред Србије ће учествовати Грчка, Чешка, Мађарска, Ирска, Португал и домаћин Бугарска.

Пласман у Б дивизију избориће две првопласиране екипе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације