Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић рекао је да коју год одлуку донесе борд Евролиге на сутрашњем састанку о специјалној позивници за учешће у том такмичењу, црно-бели могу само да профитирају, као и да ће Андреа Тринкијери остати тренер.

- Каква год одлука борда Евролиге у четвртак буде, Партизан ће наставити даље. Ништа не можемо изгубити. Ми смо већ рашчистили у нашим главама, тако да можемо само да добијемо - рекао је Мијаиловић обраћајући се присутнима на коктелу у београдском хотелу "Радисон колекшн".

Црно-бели су у среду увече организовали коктел поводом краја такмичарксе сезоне, а Мијаиловић је оценио да је Партизан на правом путу повратка и да је већ постао "озбиљан европски клуб".

- Имамо континуитет тренера, мењали смо много тренера, а сада имамо Андреу Тринкијерија, који ће селектовати тим са (Николом) Лончаром. Желимо да клуб подигнемо на виши ниво, како и преласком у “Арену”, тако и останком Тринкијерија који још две године има уговор. Желимо континуитет, јер континуитет је гаранција за резултат - рекао је Мијаиловић.

Прочитајте још Вучић: Надам се да ће Партизан играти Евролигу

Он је рекао да је финансијска ситуација у клубу знатно боља, напомињући да је велики део дугова враћен и да је извршен репрограм дуга.

- Ушли смо у репрограм и битно је да Партизанова породица зна да имамо две године грејс период, да више нема забрана БАТ. Више немамо 'мач за вратом'. Морамо да се захвалимо Србији што је препознала да је ово од националног значаја и што смо добили подршку у сваком смислу - рекао је Мијаиловић.

Председник Партизана је рекао да је убеђен да ће се клуб вратити "на победнички пут", као и да ће се управа потрудити да клуб буде "поштованији", јер начином функционисања и системом то заслужује".

Прочитајте још КУП ЈЕ (НЕ)УСПЕХ: Кошаркаши Партизана наговестили бољу будућност, али резултатски се нису значајно померили

- Можда су неки очекивали боље резултате ове сезоне, али морамо бити реални, јер пре свега треба да будемо свесни у каквом смо стању затекли клуб пре две године. Кренули смо из дебелог минуса, али успели смо пре свега да стабилизујемо клуб и направимо један уредан и модеран систем.

Мијаиловић се осврнуо и на, како је рекао, неправду у АБА лиги и Суперлиги.

- У АБА је било и неправде према нашем клубу. Нисмо то коментарисали, али ћемо се кроз систем борити да клуб буде поштованији. Што се тиче КЛС нисам хтео ништа да коментаришем после онакве четврте утакмице. Партизан је за мене победник у тој утакмици. Не знам шта би било у петој, не знам да ли би победио у петој, али у четвртој јесте - рекао је Остоја Мијаиловић.