ОДЛУКУ о последњем учеснику Евролиге за наредну сезону путем специјалне позивнице, већ месецима стрпљиво чека неколико клубова. Међу њима и Партизан, који је уложио прилично енергије и времена у кампању повратка у елитно друштво. Данас је "дан Д", с обзиром на то да је најављено да ће канцеларија у Барселони 27. јуна обелоданити коме додељује такозвану "вајлд" карту.


Црно-бели су већ дуго у најужем кругу кандидата, у једном тренутку незваничне информације су их промовисале у главног фаворита. Међутим, у завршници утакмице за драгоцено место међу 18 одабраних гласине су у први план избациле клубове са севера Европе.

Прочитајте још КК Партизан: Не постоји опасност да се клуб нађе под блокадом БАТ-а

Више руских извора објавило је да ће позивницу добити Зенит из Санкт Петербурга, што се поклапа са логиком евролигашких челника. Наиме, увелико се помиње да ће у спонзорски тим Евролиге ући руска компанија "Гаспром". Прећутни део уговора могао би да буде трећи клуб из те земље у Евролиги, уз ЦСКА и Химки. У оптицају су били и литвански Ритас и руски Уникс, али су временом губили корак за конкурентима.

Партизанови адути су традиција, резултати у прошлости и навијачи, у "минус" колони су финансије и атрактивност тржишта, такође у блиској вези са новцем. У данашње време, зна се ко најчешће побеђује у мечу финансијских и спортским мотива.

Прочитајте још Мијаиловић: До краја месеца знаћемо одлуку Евролиге