Најбоља кошаркашица Србије Соња Петровић изјавила је да је репрезентација одрадила велики посао на припремама и да се нада да ће тај рад донети резулате на Европском првенству.


"Заиста смо задовољне како су прошле припреме. Стручни штаб је уложио велики труд и веома студиозно је направио план припрема, па смо се и ми трудиле да на најбољи начин узвратимо. Одрадиле смо велики посао и надамо се да ће то дати резултате на ЕП и да ће надокнадити неке минусе с којима је ова генерација суочена тренутно", рекла је Петровић Тањугу.

Европски шампионат, који заједно организују Србија и Летонија, почиње сутра, а изабранице Марине Маљковић на отварању играју против Белорусије у Зрењанину.

"Сви смо узбуђени што првенство почиње. Верујем да ће нас у Зрењанину, као и свугде, дочекати на предиван начин и да ће нас публика подржати и допринети доброј игри, па и задовољавајућим резултатима. У име свих девојака бих се захвалила, јер смо током припрема имали одличне услове и велику подршку људи где год смо играле", рекала је кошаркашица шпанске Ђироне.

После дуела са Белорусијом, српске кошаркасице у групи Д играће још са Русијом и Белгијом.

"Идемо полако, утакмицу по утакмицу. Фокусирани смо на групу и на први меч са Белорусијом. Надамо се да ћемо да остваримо што бољу позицију у групи, па после можемо да размишљамо и о даљим утакмицама", закључила је Петровић.