Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић потписао је у понедељак нови трогодишњи уговор са тим клубом.


Рекордер по броју утакмица и освојених трофеја, у Звезди ће остати до 2022. године, наводи се у саопштењу на клупском сајту.

- Велика нам је част и задовољство што смо продужили уговор са Бранком Лазићем. Нјегово име везује се за стабилност клуба и трофеје које смо заједно освајали претходних сезона, а било их је заиста много. Сада смо поново у Евролиги, имамо обавезу да наставимо у истом ритму, а останак капитена је један од корака у том правцу - рекао је дректор Црвене звезде Филип Шунтурлић.

Прочитајте још ПЕРПЕРОГЛУ СТОПАМА БЕРОНА: Пред Звездом тежак посао формирања тима за Евролигу

Лазић (30) је са Звездом освојио четири АБА лиге, пет титула шампиона Србије, четири Купа Радивоја Кораћа и Суперкуп АБА лиге.Звезда је раније продужила уговор и са Билијем Бероном.

- размишљао сам једну секунду - рекао је Лазић за сајт клуба и навео је да су очекивања и убудуће највиша могућа.

- Следи формирање екипе, период привикавања и припреме. Циљ је да се на најбољи могући начин припремимо, баш као што смо урадили и претходне сезоне. Сада ће бити у толико другачије јер играмо Евролигу, више утакмица, али очекујемо да на домаћем терену имамо велику подршку навијача и да у најјачем европском такмичењу наставимо где смо стали претпрошле године - казао је Лазић.

Додао је да ће тек по истеку новог уговора размишљати шта даље и да је сада концентрација на новој сезони.