Женска кошаркашка репрезентација Србије завршни део припрема пред Европско првенство одрађује у Вршцу, а до почетка шампионата одиграће и две припремне утакмице против Турске, од којих ће прва бити отворена за јавност.

Једна од најискуснијих у екипи Ана Дабовић истиче да је задовољна како теку припреме и наглашава да је најважније што су све девојке здраве.

- Радимо јако, на детаљима и две утакмице које нам следе против Турске треба да показу у којој смо тренутно фази и ста треба да дорадимо до поцетка Европског првенства - рекла је Дабовићева за сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Српска репрезентација првенство отвара 27. јуна утакмицом против Белорусије, а у групној фази у Зрењанину одиграће и мечеве против Русије 28, односно Белгије 30. јуна.

Репрезентативка Маја Шкорић рекла је да кошаркашице жељно ишцекују почетак Европског првенства.

- Надамо се да ћемо имати велику подршку са трибина. Недавно смо се вратиле са турнира у Франуској, где смо имале три јаке утакмице и виделе смо шта нас очекује на шампионату. Надам се да ће нам се све коцкице поклопити и да ћемо остварити за почетак пролазак групне фазе, што је и првенствени циљ, а после ћемо корак по корак да размишљамо о осталом - рекла је Шкорићева.

Турнир у Француској дао је јаснију слику селекторки Марини Маљковић на чему још треба да се ради у наредних седам дана. Србија је у Рену изгубила од Русије, али је савладала Турску и Француску.

Центар националне селекције Драгана Станковић каже да екипа жели да се у најбољем светлу покажу домаћој публици.
- Већ смо два дана у Вршцу и припреме теку у најбољем реду. Желимо да у што бољој форми дочекамо првенство и да се у што бољем светлу покажемо нашој публици у нашој земљи - рекла је Станковићева.

Прва фаза Европског првенства игра се у Риги (Летонија), Зрењанину и Нишу од 27. јуна, а други део је на програму у "Штарк арени" у Београду од 2. до 7. јула.