НБА драфт: Сакраменто добио још једног Србина, Битадзе 18. пик

Бета

петак, 21. 06. 2019. у 09:04

НБА драфт: Сакраменто добио још једног Србина, Битадзе 18. пик

Илустрација фото: АП

Кошаркаш Партизана Вања Маринковић изабран је као 60. пик од стране Кингса. Њу Орлеанс Пеликанси су са прве позиције одабрали нову звезду Зајона Вилијамсона

Кошаркаша Партизана Вању Маринковића изабрали су ноћас Сакраменто Кингси за 60. пика на НБА драфту у Нјујорку.

Драфт је одржан у Барклис центру у Бруклину, а Маринковића је генерални менаджер Кингса Владе Дивац изабрао као последњег пика. Он је 13. кошаркаш црно-белих који је драфтован у најјачу лигу света.

У управи Сакрамента је и Пеђа Стојаковић, помоћни тренер Игор Кокошков, а од играча ту су Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Кошаркаша Мега Бемакса Гогу Битадзеа изабрали су Индијана Пејсерси као 18. пика на драфту. Грузијски кошаркаш је укупно 10. играч Меге који је изабран на драфту.

Нју Ореланс је младог српског кошаркаша Алена Смаилагића изабрао као 39. пика на драфту. Смаилагић, који игра у Развојној лиги, трејдован је одмах у Голден Стејт.


Први пик на драфту је Зајон Вилијамсон, кога је изабрао Нју Орлеанс. Он је до сада играо за Ђук и сматра се једним од највећих талената у последње време.

Он је прошле сезоне у просеку постизао 22,6 поена уз 8,9 скокова по утакмици, уз шут из игре 68 одсто.

"Урадићу све за победу. Једноставно, све ћу урадити за победу", рекао је Вилијамсон.

Мемфис је као другог пика изабрао Джа Моранта из Мареј Стејта, док је трећи пик Джеј Ар Берет из Ђука, која су изабрали Нјујорк Никси.

Диандре Хантер из шампиона Вирджиније је четврти пик, кога је изабрала Атланта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)