У Меги нестрпљиво очекују НБА драфт

Бета

четвртак, 20. 06. 2019. у 10:23

У Меги нестрпљиво очекују НБА драфт

Горан Ћакић и Петар Божић фото: Н. Параушић

Много је рада уложено у клубу, почевши од самих играча и стручног штаба, преко управе и менаџмента, како бисмо дошли до садашње позиције коју Мега има – каже генерални менаџер Горан Ћакић
Генерални менаџер Мега Бемакса Горан Ћакић рекао је да очекује да ће на предстојећем НБА драфту клуб показати да је најбоља средина за развој младих кошаркаша и да ће поједини играчи његове екипе бити изабрани у неки од најбољих клубова света.

Ћакић је отпутовао у Њујорк, где ће се у ноћи између четвртка и петка одржати НБА драфт у Барклис центру у Бруклину, а Мегу ће представљати неколико кандидата, пре свих Гога Битадзе, који је био најкориснији играч АБА и Суперлиге Србије и освајач признања Евролиге Звезда у успону. Прогнозира се да би Битадзе требало да буде изабран у првој рунди, наводи се на сајту Меге.

Такође, процењује се и да би Адам Мокока могао да буде изабран у другој рунди, а Лука Ашћерић је као излазно годиште 1997. године аутоматски пријављен за овогодишњи драфт, као и Един Атић.

Од 2014. године Мега је имала деветорицу изабраних кошаркаша на драфту, међу којима и Николу Јокића.

- Као и претходних година, са великим нестрпљењем ишчекујемо НБА драфт који за нас представља финале сезоне. Много је рада уложено у клубу, почевши од самих играча и стручног штаба, преко управе и менаџмента, како бисмо дошли до садашње позиције коју Мега има, а то је да је најбољи клуб за развој младих играча који имају амбицију да заиграју у НБА. Почело је са играчима из Србије 2014. године када је изабран Никола Јокић, који је после пет година проглашен за најбољег центра НБА лиге. У међувремену су у клуб пристизали и играчи из различитих држава, који су после времена проведеног у Меги проналазили пут до НБА драфта и најјаче лиге на свету - навео је Ћакић.

Ћакић је рекао да Мега сваке године расте и да се подиже квалитет услова за рад, као и да у клуб пристижу молбе кошаркашких радника широм света да се упознају са системом и начином рада у Меги.

- Верујем да ћемо и на предстојећем драфту наставити позитиван тренд и да ће се следеће сезоне повећати број играча који су директно из Меге обукли дрес неког од НБА тимова. Боравак на НБА драфту ће бити искоришћен и за разговоре и размену искустава са представницима НБА тимова, са циљем подизања нивоа наше организације - додао је Ћакић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације