НЕБОЈША Човић пропустио је сјајну прилику да ћути. Председник КК Црвена звезда је, попут Билија Берона, направио грешку у корацима. Али, много тежу, моралну, људску.

На Калемегдану је, прослављајући титулу коју су црвено-белима на тацни, нечињењем, донеле судије, изрекао да је "Бог увек на страни праведника". Вешти креатор десетина саопштења којима је на свој специфичан начин обликовао јавно мњење кад год је пожелео, ставио је тачку на сезону тако што је и Бога офарбао у црвено-бело. Ако је и од Човића, превише је. Чудан је онда тај неки бог на кога се позива.

"Праведници" су, видели су сви, до титуле дошли тако што су судије остале неме онда када је требало да виде оно због чега им је дато поверење. Дакле, непоштено. Нијанса је у томе да ли је у питању грешка или намера. Тројка са пиштаљкама - Белошевић, Оберкнежевић, Николић - далеко је од неискусне. Евролигашки арбитри. За такав меч, по квалитету и знању, можда и најбољи у овом моменту. Њих ТРОЈИЦА не виде оно што су видели и досудили на хиљаде пута у својим каријерама - грешку у корацима. Најбољи не виде? Из угла Партизана, тешко је поверовати да три пиштаљке такве класе остану неме, што одмах рађа сумњу у намеру.

Прочитајте још - БЕРОН ПОГОДИО ТИТУЛУ: Црвена звезда тријумфовала против Партизана у четвртом сусрету финалне серије

Није циљ ових редова да анализира суђење. Могло је бити и обрнуто, на воденицу Партизана. Али, уместо да витешки и шмекерски Небојша Човић призна оно што зна и он и сви у Звезди, изједначио је непоштену победу са Божјом правдом? Зар је толико теже бити човек од председника клуба? Зар је то част и поштење дефинитивно изгубило битку са приземним емоцијама? Зар је то порука некој деци која тек треба да изграде вредности у животу? Да је непоштено зарађено Божји дар само када је Звезда у питању?