КАДА је лопта прошла кроз мрежицу приликом последњег коша Билија Берона, срушени су снови црно-белих о прекиду поста без титуле у домаћем првенству, који траје још од 2014. Сезона 2018-2019. остаће упамћена по освојеном трофеју у Купу Радивоја Кораћа, добром резултату у Еврокупу и променама које би требало да донесу резултат у будућности.

Клуб је финансијски стао на ноге и у много је бољој позицији него раније, али резултатски ова такмичарска година није донела велики помак. У 2018. црно-бели су били пети у АБА лиги, сада су испали у полуфиналу. Пре годину дана су завршили Суперлигу у полуфиналу, сада у финалу. У Еврокупу је прошле године забележена само једна победа у групи, сада је једна лопта недостајала да уђу у Топ 8... Али, домаћи куп је две године заредом једини трофеј коме се радују у Хумској.

Доласком Андреа Тринкијерија и потписивањем трогодишњег уговора са првим страним тренером, требало је да буде направљена база за наредне сезоне, али по свему судећи није се много играча наметнуло за неке следеће изазове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОРАЦИ СЕ НЕ ПРОВЕРАВАЈУ: Правилник о ситуацијама у којима судије могу да погледају снимак

Уколико италијански стратег остане на клупи (јер се често спекулисало и о његовом одласку), сигурно да ће направити тим по свом укусу. Од играча који су били ту на крају сезоне, уговори су истекли: Величковићу, Гагићу и Ренфроу, Николи Јанковићу који има могућност продужетка на "плус једну", као и Пушици и Јарамазу (позајмљен од Бургоса). Још годину дана сарадње имају потписано Маринковић, Пејџ, Си, Загорац, Аранитовић, Стефан Јанковић (позајмљен од Фуенлабраде), док су вишегодишњим уговорима везани Николић, Гегић, Трифуновић, Пецарски и Танасковић.

С обзиром на то да је ова екипа у великој мери прављена претходног лета када Тринкијери није био ту, очекује се да ће претрпети значајне промене. Како ће изгледати Партизан наредне сезоне, сигурно зависи и од расплета у трци за специјалну позивницу Евролиге. Све у свему, већ сада управа мора да крене да склапа коцкице за наредну такмичарску годину.

Само једна ствар је сигурна, а то је да ће играчи Партизана, у којем год саставу били, у октобру истрчати пред своје навијаче у "Штарк арени". После 27 година проведених у "Пиониру", почиње нова ера клуба из Хумске. Видећемо да ли то значи и боље дане за црно-беле...

МАРИНКОВИЋ У АМЕРИЦИ

ПО свему судећи, "гробари" се нису само опростили од дворане "Пионир" већ и од Вање Маринковића. Бек Партизана путује у Америку, где ће учествовати на драфту на коме је аутоматски био пријављен јер је "излазно годиште" - 1997.

Одраније је познато да је за њега заинтересован и Олимпијакос, али и још неколико европских клубова.