ОДЈУРИО је Били Берон попут спринтера у свлачионицу после шампионског полагања у четвртој финалној утакмици са Партизаном, за пету узастопну титулу Црвене звезде у домаћем шампионату. Укупно двадесету за другу звездицу на дресу и за само једну заостатка за вечитим ривалом.

Судије су претходно превиделе очигледне кораке америчког бека, али се српски и јадрански шампион сигурно неће освртати на контроверзе које ће још неко време пратити последњу утакмицу у сезони. Разлог је резултатски бинго у такмичарској години без Евролиге, са Миланом Томићем као почетником у улози главног тренера.

- Циљ је од почетка сезоне био трофеј АБА лиге, а освојили смо и Суперкуп и домаће првенство. Учинак нам је 100 одсто - рекао је Томић гласом у којем нема ни најмањег трага еуфорије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОРАЦИ СЕ НЕ ПРОВЕРАВАЈУ: Правилник о ситуацијама у којима судије могу да погледају снимак

КАД ОЏО ЗАПЕВА... ОДМАХ по завршетку скромне слављеничке церемоније у дворани, играчи и стручни тим Црвене звезде упутили су се на Мали Калемегдан, где су их чекали навијачи и управа клуба. У одличном расположењу, као и током претходне четири године, прославили су успешан крај сезоне. Нигеријски див Мајкл Оџо отпевао је народњак "Изађи мала", песмом је себи дао одушка и помоћни тренер Миленко Топић, Били Берон са запаљеном бакљом ушао у кожу навијача...

Иако је завршница домаћег шампионата одавно изгубила проходност у европска такмичења, симболика шампиона Србије и даље је од великог значаја за вечите ривале. Звезда је одбранила трон без тројице прекобројних странаца (Регланд, Перпероглу, Цирбес), у последње две утакмице финала практично и без повређеног Добрића.

- Payback (враћање дуга) - прокоментарисао је кош Берона у последњој секунди капитен Бранко Лазић, који је у скоро испражњеној дворани подигао свој 14. трофеј у црвено-белом дресу. - Дочекасмо крај, сви живи и здрави. Завршили смо сезону на најбољи начин, још једном титулом, петом узастопном у домаћој лиги. Успели смо да издржимо и тешке услове за игру, честитке саиграчима и стручном штабу на свему што су урадили ове сезоне. Наравно, и људима у клубу, навијачима. Коначно можемо на заслужен одмор.

Берон је одлучујућим кошем "украо" епитет јунака Дејану Давидовцу, најбољем Звездином играчу у финалној серији са Партизаном.

- Добро, постигао је и Били неке кошеве, тај последњи за победу - нашалио се Давидовац на ту тему. - Нема потребе да се неко истиче, нико не може сам да добије меч, поготово пред Партизановим навијачима. Заједно смо изнели ово. Испунила ми се жеља да завршимо пре пете утакмице, честитам тиму на још једном трофеју и Партизану на доброј финалној серији. Свака утакмица је била густа, као што смо очекивали. Драго ми је што сам део историје, генерације која је пришила другу звездицу на Звездин дрес.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЛС: Превид судије не може бити разлог за поништење утакмице

Тренер Томић, у свом маниру, поручио је играчима да је за славље довољан један дан.

- И следеће сезоне морамо да освојимо АБА лигу, Суперкуп и домаће првенство. Зато, назад на посао.

СВЕ НАЦИОНАЛНЕ ТИТУЛЕ

ЦРВЕНА звезда је освојила 20 националних титула у три државна првенства: 12 пута је била шампион Југославије (1946-1955, 1969, 1972), три пута СР Југославије (1993, 1994, 1998) и пет пута Србије (2015-2019).