ЦРВЕНА звезда је прво велико појачање добила током прославе шампионске титуле на Малом Калемегдану. Американац Били Берон, човек одлуке у финалу са Партизаном, потписао је нови једногодишњи уговор са јадранским и српским прваком. Већ наредног јутра отишао је у Америку на одмор.

Београд су данас напустили и тренер Милан Томић и Стратос Перпероглу, који ће одмор провести у Грчкој. Звездин стратег биће на радном одмору, јер је већ у току формирање тима за наредну сезону, овог пута и евролигашку. У тим плановима је и грчки ветеран Перпероглу, који због повреде није наступио у српској Суперлиги. Уколико драстично не подигне финансијске захтеве, место у тиму могао би да задржи и крилни центар Мохамед Фаје.

У реконструкцији екипе кључан ће бити избор првог плејмејкера, могуће је да црвено-бели ангажују и двојицу креатора игре. У гласинама је некадашњи играч Звезде Стефан Јовић, али углавном због чињенице да му истиче уговор са Бајерном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЛС: Превид судије не може бити разлог за поништење утакмице

Отворен је и конкурс за првог центра, једна од опција је Огњен Кузмић, такође бивши Звездин играч. Његов боравак у Реалу протекао је у знаку тешких повреда, што свакако налаже црвено-белима да озбиљно промисле о његовом ангажману. Место другог центра резервисано је за Мајкла Оџа, који је ове сезоне напредовао у многим сегментима.

Звездини навијачи радо би видели Чарлса Џенкинса трећи пут у црвено-белом, али се у том случају мора поставити питање да ли је популарни Ђенка бољи и кориснији од Огњена Добрића. Судећи по тек завршеној сезони - није.

У наредним недељама црвено-беле очекује формирање екипе која може да парира евролигашким учесницима. Нимало лак посао, имајући у виду буџет српског шампиона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звездаши прославили титулу на Малом Калемгдану, Човић: Бог је увек на страни праведника (ВИДЕО)

КЕЈСИ РИВЕРС

КЛУБ су раније напустили плејмејкер Џо Регланд и центар Маик Цирбес, док Кејси Риверс сутра путује у Америку и велико је питање да ли ће се вратити на Калиш. Шампиону Европе са Реалом 2015. истекао је уговор, а његове игре у завршници АБА лиге и домаћег првенства нису биле убедљиве.