ВУЈОШЕВИЋ У КЛУЖУ: Легендарни тренер прихватио понуду румунског клуба

Ђ.М.

уторак, 18. 06. 2019. у 17:11

ВУЈОШЕВИЋ У КЛУЖУ: Легендарни тренер прихватио понуду румунског клуба

Фото Клуж

Ово је велика ствар за румунску кошарку - каже за "Новости" Бранко Ћуић, спортски директор Клужа и идејни творац заиста великог подухвата румунског клуба

ДУШКО Вујошевић, једно од највећих тренерских имена са ових простора, враћа се на кошаркашки терен. Легендарни стручњак је прихватио позив Клужа да буде саветник у израстању румунског клуба.

- Ово је велика ствар за румунску кошарку - каже за "Новости" Бранко Ћуић, спортски директор Клужа и идејни творац заиста великог подухвата румунског клуба. - Од доласка Дулета неће профитирати само наш колектив, него и румунска кошарка, односно сви овдашњи тренери који ће имати велику прилику да уче од једног од највећих.

Ћуић је био свестан да ангажовање Вујошевића неће бити ни мало лако. Али је упорност и озбиљност клуба уродила плодом.

- Знам колико је Дулету важна кошарка. Предложио сам му да буде саветник, колико му здравствено стање дозвољава. Распитао се о нама. Имамо одличну инфраструктуру, организацију на нивоу Евролиге, што многи могу да потврде. Такође, Дуле је сазнао од свог бившег играча и нашег дугогодипшњег члана Александра Рашића, који је овде оставио велики траг, колико смо озбиљни. На крају, дошли смо до заједничког интереса. Млади тренер Михаил Силвасан, који је у дебитантској сезони (2016-2017) освојио и куп и првенство, имаће велику прилику да се избруси код једног од најбољих еверопског тренера.

Према договору, Вујошевић ће водити вечерње тренинге, али већ је укључен у селектирање тима који ће највероватније уз трке за домаће трофеје учествовати и у Еврокупу.

- Аплицирали смо за Еврокуп. Свакодневно смо на вези. Рекао нам је да можемо да погрешимо око кошаркашких квалитета, али никако око људских - додаје Ћуић, први оперативац Клужа, који ће са новим саветником на припреме кренути око 7. августа.

ДУЛЕ: ЖЕЛИМО РАДНЕ СА ДУХОМ ПОБЕДНИКА

ТРОФЕЈНИ тренер је рекао да није било лако да прихвати понуду, али да су пресудиле амбиције Клужа.

- Срећан сам што долазим у Клуж, који се показао као озбиљан клуб са великим амбицијама. Није било лако да прихватим понуду, али све информације које сам прикупио, укључујући и оне од мог бившег играча Александра Рашића, показале су ми да су озбиљан тим који жели велике резултате, укључујући и европски ниво. За мене је карактер играча и сарадника с којим радим веома важан. Већи део екипе ће бити изнова изграђен. Ангажоваћемо само вредне играче играчи са духом победника, јер ће на крају прави и поштени рад дати резултате - рекао је Вујошевић за клупски сајт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Севера Део

18.06.2019. 19:04

Такав "велики стручњак" у гиганту Клужу,из европске кошаркашке велесиле Румуније?