Кошаркашка лига Србије (КЛС) саопштила је данас да, у складу са правилима ФИБА, утакмица између Партизана и Црвене звезде не може да се поништи због превида судије.

"И поред евидентне грешке судија која је имала пресудан утицај на крајњи резултат, а имајући у виду да се такмичење одвија према правилима ФИБА, према којима пропуст који су судије направиле не може бити разлог за поништење утакмице, жалба КК Партизан се одбија и утакмица се региструје постигнутим резултатом", наводи се у саопштењу.

Црвена звезда је освојила титулу шампиона Србије, тријумфом са 3:1 у победама у финалној серији над Партизаном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звездаши прославили титулу на Малом Калемгдану, Човић: Бог је увек на страни праведника (ВИДЕО)

Последња утакмица играна у понедељак увече завршена је победом Звезде резултатом 76:75. Домаћин је био Партизан.

Одлучујући кош дао је Били Берон пошто је направио кораке, а Партизан је због тога уложио жалбу.

КЛС је саопштила да је од спортског директора добијено стручно мишљење у коме се наводи: "ПРевид судија, несуђени кораци у последњој секунди, утицао је на крајњи резултат. До тада, 39 минута и 59 секунди, суђење је било веома добро".

Због негативне оцене за суђење, арбитри Белошевић, Обркнежевић и Николић се "по аутоматизму кажњавају са по три утакмице у темпу делегирања". Казна се преноси на следећу сезону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН УЛАЖЕ ЖАЛБУ ЗБОГ ПОСЛЕДЊЕГ КОША; Тринкијери: Били су кораци, заслужили смо пети меч (ВИДЕО)

КЛС додаје да, имајући у виду да је конференција за новинаре одржана са огромним закашњењем, сви формални пропусти у вези са њом нису узети у разматрање, уз захвалност тренерима што су имали стрпљење да на њој учествују.

Партизан је кажњен са 102.000 динара због бацања предмета и петарди на терен, као и паљења бакљи. Капитен црно-белих Новица Величковић и Мохамед Фаје из Звезде са по 12.000 због техничких грешака.