ЗВЕЗДИНОМ Американцу Билију Берону остало је таман толико снаге за продор и шампионско полагање у четвртом финалном „рату“ са Партизаном. Најкориснијег играча финалне серије, пре него што се обратио новинарима, са пехаром првака Србије и МВП трофејом сликао је његов саиграч Огњен Добрић.

- Уморан сам, стварно уморан – једва је изустио бек црвено-белих. - Била је ово дуга и сјајна година, последња два-три месеца била су луда. Тако се и завршило. Толико неизвесних утакмица, многе од њих смо добили. Мислим да ћемо сви запамтити те утакмице. Серије са Партизаном су била луде, свака је била тврда. На крају смо заслужили да будемо шампиони и сада можемо да уживамо. Осећам велико олакшање, време је да одем кући и да се опустим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕРОН ПОГОДИО ТИТУЛУ: Кошаркаши Звезде поенима Американца уз звук сирене стигли до победе у четвртом мечу финалне серије

Последњих десет секунди меча из угла апсолутног јунака:

- Доста пута сам шутирао за три поена, сада сам одлучио да идем до коша. Ишао сам до краја и положио.

На питање колико корака је направио, одговара уз дискретан осмех:

- Не знам, нисам бројао.

Након што је утишао дворану, одјурио је попут спринтера у свлачионицу.

- Знао сам да ће бацати свашта на нас, отрчао сам у свлачионицу да тамо прославим победу са тимом.

И да запали слављенички томпус.

- Можда. Нисам неки пушач, једна цигара за прославу титуле.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРВЕНО-БЕЛИ ПОДИГЛИ ТРОФЕЈ: Берон МВП финала (ФОТО/ВИДЕО)

ЛАЗИЋ: ВРАЋАЊЕ ДУГА
KАПИТЕН Црвене звезде Бранко Лазић:
- Хвала богу, дочекасмо крај. Сви живи и здрави. Kоначно смо привели сезону крају на најбољи начин, још једном титулом, петом узастопном у домаћој лиги. Били сте сведоци какви су услови за игру, успели смо све да издржимо и да освојимо још један трофеј. Честитке саиграчима и стручном штабу на свему што су урадили ове сезоне. Наравно, и људима у клубу, навијачима. Kоначно можемо на заслужени одмор.
О кошу Берона за титулу:
- Payback (враћање дуга).

ДАВИДОВАЦ: ИСТОРИЈА
ОДЛУЧУЈУЋИМ поенима Били Берон је „украо“ Дејану Давидовцу награду за најбољег играча финала.
- Испунила ми се жеља да завршимо пре пете утакмице, честитам екипи на још једном трофеју и Партизану на доброј финалној серији. Свака утакмица је била густа, као што смо очекивали.
Давидовац је имао хладну руку у паклу „Пионира“.
- И Били је дао неке поене, тај последњи за победу – насмејао се Давидовац. - Нема потребе да се неко истиче, нико не може сам да добије меч, поготово пред њиховим навијачима. Заједно смо изнели ово. Драго ми је што сам део историје, генерације која је пришила другу звездицу на Звездин дрес.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: Одлучила је љубав према Црвеној звезди

ПЕХАР ПРОДУЖИО НА KАЛИШ
ДУГО су кошаркаши Црвене звезде чекали на безбедне услове на терену да би изашли на шампионску церемонију. Пражњење трибина потрајало је пола сата, после чега је полиција одобрила црвено-белима да кроче на терен. На трибинама је остало 20-ак присталица Партизана, који су покушавали да наруше славље.
Медаље и шампионски пехар доделио је глумац Власта Велисављевић, велики навијач Звезде који ускоро пуни 93 године! Славље ће бити настављено на Малом Kалемегдану, где су прваке чекали навијачи и управа клуба.