ПРОВЕРЕса квалитетним противницима на припремном турниру у Француској дале су селекторки Марини Маљковић знатно јаснију слику о форми играчица, на које рачуна за предстојеће Европско првенство (27. јун - 7. јул). Српкиње су забележиле један пораз против Русије (67:76) и две победе, против Турске (80:70) и селекције Француске (90:83).

Последњи тријумф над домаће репрезентације, која је међу најјачим екипама у Европи, може да радује. Поготово због чињенице да је остварен пред 4.000 гледалаца у Рену, иако у нашем ростеру није било главне узданице Соње Петровић.

Одличну партију пружила је капитен Јелена Брукс (20 поена), која већ три месеца после порођаја показује да се из све снаге труди да достигне бар приближно форму коју је имала раније. На висини задатка била је и Ана Дабовић (16 поена), од које се као и увек, много очекује.

- Баш сам задовољна како смо играле, бориле смо се - каже Дабовићева. - Испоштовале смо већину ствари које нам је Марина рекла и то се одразило на резултат. Са много самопоуздања идемо у Вршац и задовољне смо како се припремамо за Европско првенство.

Наш тим се данас вратио из Француске и наставља са тренинзима у Београду. Планирано је да завршне припреме одради у Вршцу, а онда да се пресели у Зрењанин, где ће играти групну фазу ЕП. Шампионат ће отворити 27. јуна у "Кристалној дворани" против Белорусије (20.30), дан касније противник је Русија (20.30), а на затварању групне фазе играће против Белгије 30. јуна (20.30).

ФРАНЦУСКА

Русија - Србија 76:67

Србија - Турска 80:70

Француска - Србија 83:90