МЗТ се пријавио за ФИБА Лигу шампиона

Бета

понедељак, 17. 06. 2019. у 12:24

МЗТ се пријавио за ФИБА Лигу шампиона
Како је пренео портал "Спорт М", одлуку о учешћу у Фибином европском такмичењу управа МЗТ је донела пошто екипа није успела да обезбеди пласман у АБА лигу
Управа кошаркашког клуба МЗТ Скопље одлучила је да пријави екипу за ФИБА Лигу шампиона, пренели су македонски медији. Како је пренео портал "Спорт М", одлуку о учешћу у Фибином европском такмичењу управа МЗТ је донела пошто екипа није успела да обезбеди пласман у АБА лигу.

Портал Екипа (екипа.мк) навео је да је у току пријављивање клубова за Лигу шампиона, после чега ће ФИБА објавити имена свих учесника и у којој фази ће МЗТ започети такмичење.

- За нас је важно да се не игра само у Македонији, већ да се изађе и у Европу, да видимо докле смо заиста стигли - изјавио је тренер МЗТ Ђорђи Кочов, пошто је његов тим освојио титулу македонског шампиона.

У скопском тиму се ради на формирању екипе за наредну сезону. Клуб ће напустити Американци Лестер Медорф и Џејмс Вудард, а уместо њих биће доведени нови играчи како би се појачала бековска линија.