ПРВЕ озбиљније тестове форме наше кошаркашице имају на турниру у француском Рену. На старту су изабранице Марине Маљковић изгубиле од Русије 76:67 (20:14, 15:28, 23:10, 18:15), екипе која ће им бити противник и у групној фази на предстојећем Европском првенству, које се игра у Србији и Летонији од 27. јуна до 7. јула.


Најефикаснија у нашем тиму била је Александра Црвендакић са 18 поена, а двоцифрена је била и Јелена Брукс са 12. У тиму Русије Логунова је постигла 13, Вадејева 11, а Лешковцева и Маига по 10 поена. Ван протокола, одлуком тренера, остале су Соња Петровић и Николина Милић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Женска кошаркашка репрезентација из 2015. године изабрана за најбољу европску у 21. веку


- Бориле смо се свих 40 минута - каже капитен Јелена Брукс. - Доста смо грешиле на скоку, нисмо добро градиле. Треба да знамо да су оне једна доминантна екипа у скоковима, као што ће бити и преостале две екипе противнице у групи на Европском првенству. Извући ћемо поуке из ове утакмице.


Најрасположенија Црвендакићева је оптимиста пред наредне изазове:


- Остало је још мало до првенства. Знамо које су нам грешке и шта треба још да урадимо до 27. јуна. Верујем да ћемо спремне дочекати шампионат.