Кошаркаш Голден стејта Стеф Кари рекао је да пораз у финалу НБА лиге од Торонта не значи и крај сјајне генерације Вориорса.

"Тешко је изгубити финале, али наша прича није још готова. Све што смо доживели у последњих пет година је сјајно, али дефинитивно не мислим да је готово", рекао је Кари.

Кошаркаши Голден стејта нису успели да трећи пут заредом освоје шампионски прстен, пошто су у финалу изгубили од Торонта укупним резултатом 4:2.

Вориорси су у шестој утакмици финалне серије изгубили са 114:110 у Оракл арени.

"Борили смо се до краја, утакмица је била на једну лопту... Али, ватићемо се. То нам је у ДНК. Не бих се кладио против нас следеће сезоне", рекао је Кари.

Да прича Вориорса није готова мисли и Дрејмонд Грин.

"Сви вероватно мисле да је ово наш крај. Али, то није паметно размишљање. Изгубили смо ове године, али вратићемо се. Још нисмо завршили", рекао је Грин.

Голден стејт је током финалне серије доживео много пехова. Прво се повредио Кевин Дурент, а потом је лигаменте колена покидао и Клеј Томпсон.

"Више од пораза ме боли лош осећај због повреда играча. Оне су део НБА, као и сваког спорта и имају велику улогу. То је тако, можемо сада да причамо шта би било да смо били комплетни, али није више важно", рекао је тренер Вориорса Стив Кер.