БАЛША Радоњић (14), одличан ученик завршног разреда основне школе "Бранко Радичевић", плејмејкер новосадског КК Стар и кадетски репрезентативац Србије, освојио је своју прву међународну титулу као МВП играч веома јаког турнира у Француској.


Он је као гост наступио у дресу београдског Житко баскета, Драгана Јаковљевића, у жестокој конкуренцији 10 екипа међу којима су били руски Санкт Петербург, немачки Нирнберг, словеначка Олимпија, дански Копенхаген, екипе из Ирске, Шведске, као и домаћин Антиб.


ГИМНАЗИЈА - Волим кошарку, а раније сам тренирао фудбал и рвање код чувеног шампиона Александра Јованчевића. Намеравам да упишем "Е гимназију" за информационе технологије, спортско одељење, па ћемо видети. Играч сам КК Стар - каже Радоњић.

- Освојили смо треће место на једном од најјачих турнира у Европи за кошаркаше рођене 2004. године и срећан сам због оствареног успеха и пехара који сам добио као најкориснији играч - каже млади Радоњић, иначе син Жељка, некадашњег чувеног кошаркаша Војводине, који је међу пет најбољих стрелца у историји клуба. - Одиграли смо девет утакмица за три дана, и забележили седам победа и два пораза. Од нас су били бољи Руси, који су наступили с генерацијом момака рођених 2001. године, и домаћин Антиб, који нас је победио после продужетка.


Радоњић наступа за селекције дечака рођених 2002. и 2003. године, док за своје годиште није одиграо ниједан сусрет. Репрезентативац Србије проглашен је за МВП кошаркаша једногласно, од свих тренера, иако је тим за који је наступао освојио треће место, што потврђује његово умеће под обручима.