Црвендакић самоуверена пред ЕП за кошаркашице: Не плашимо се никога у Европи

Ми. Рогач

четвртак, 13. 06. 2019. у 07:52

Црвендакић самоуверена пред ЕП за кошаркашице: Не плашимо се никога у Европи

Александра Црвендакић фото: Н. Параушић

Верујемо људима око нас, тренеру, спремне смо за све што нас чека - каже репрезентативка Србије

ВЕЛИКИ потенцијал, одлична сезона са мађарским Шопроном у Евролиги, награда за најбољу кошаркашицу Србије у претходној години... Сва ова признања заједно су довољан разлог да се од Александре Црвендакић (23) много очекује на предстојећем Европском првенству, које се игра у Србији и Летонији од 27. јуна до 7. јула.


Пре две године на ЕП у Прагу била је у саставу када је освојено 11. место, а сада се нада позитивнијем расплету.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОМОЗИТЕ НАШИМ ДЕВОЈКАМА ДА ПОБЕДЕ: Србија је у финалу избора за најбољи тим у 21. веку


МАТЕО ПОДИГАО АТМОСФЕРУ ТОКОМ припрема на Златибору, са нашим кошаркашицама је био и син капитена Јелене Брукс, који се родио у марту ове године. Његово присуство је веома лепо утицало на атмосферу у тиму.
- Пресладак је, прихватиле смо га буквално као део екипе. Матео се дружио са нама, жели код свакога. Баш нам је унео позитивну енергију.

- Ове године је нека друга прича, што се тиче мене и моје улоге. Стварно мислим да могу много да помогнем екипи, да урадим све што треба и на терену и ван њега - уз осмех прича Црвендакићева. - Одговорност је ту, али наравно и велика част. Лепо је бити међу млађима, а опет имати битну улогу у тиму.


Српкиње ће данас отпутовати у Француску на јак припремни турнир, на коме ће одмерити снаге са Русијом, Турском и Француском. После тих дуела много боље ће знати на ком нивоу форме се тренутно налазе.


- Завршиле смо са најтежим делом припрема. Стварале смо базу, много се трчало. Преживеле смо рад на Златибору, сад је ту више техника, тактика, кошаркашки сегменти...


До првог звиждука судије на Евробаскету остало је још само две недеље. Како Александра каже, и даље им узбуђење није порасло на максимум.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркашице Србије на турниру у Рену


- Толико смо фокусиране на рад и да будемо што боље, тако да не стижемо да обраћамо пажњу на време. Верујемо људима око нас, тренеру, спремне смо психички за све што нас чека. А екипе које су спремне не плаше се никога.


Селекторка Марина Маљковић је после злата на ЕП 2015. и бронзе на ОИ 2016. напустила национални тим, али је срце повукло да се врати и предводи екипу са клупе пред домаћом публиком.


- Ми смо навикле на Маринин систем рада и на њу као тренера уопште. Знамо ми њу, она зна нас. Са њом смо остварили најбоље резултате. Све то добро функционише и сада.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Петровићева: Нећемо да се лажемо, имамо велика очекивања од ЕП


Ни на претходна такмичења наша екипа није путовала као фаворит, али је успела да се изгура у први план. Овог пута се такође о великим очекивањима не прича.


- Идемо из утакмице у утакмицу, борићемо се, урадити све што можемо... Трудићемо се да не правимо грешке, јер оне могу скупо да нас коштају. Видећемо за шта ће то све бити довољно - завршила је Црвендакићева.