Српски кошаркаши се повукли са НБА драфта

В.П.

среда, 12. 06. 2019. у 17:05

Српски кошаркаши се повукли са НБА драфта

Бориша Симанић фото: Н. Параушић

Одлуку о повлачењу донели су Бориша Симанић, Андрија Марјановић, Никола Мишковић, Зоран Пауновић и Далибор Илић
ИЗЛОГ најталентованијих светских кошаркаша, НБА драфт 20. јуна у Бруклину, остао је без раније пријављених српских момака. Одлуку о повлачењу до неке следеће прилике донели су Бориша Симанић из Црвене звезде, Андрија Марјановић и Никола Мишковић из Мега Бемакса, Зоран Пауновић из ФМП и Далибор Илић из Игокее.

Пријаве се повлаче у случају процене да играчи имају мале шансе да буду изабрани, или ако им се предвиђа место којим нису задовољни. Наравно, ово не значи да комесар НБА Адам Силвер неће прочитати име неког нашег кошаркаша. Можда то буде бек Партизана Вања Маринковић (1997), који је такозвано "излазно годиште" и није потребно да се пријави да би га неки тим драфтовао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Симанић: Чвршће да уђемо у следећи дуел; Добрић: Примили смо велики број лаких поена

Пријаве, сасвим очекивано, нису повучене за двојицу играча Меге - Гогу Битадзеа и Адама Мококу. Грузински центар могао би да буде најбоље пласирани Европљанин, предвиђа му се избор између 10. и 20. места, док ће француски бек са стрепњом пратити прозивку у Бруклину. Од играча из региона, у оптицају је и Лука Шаманић из Олимпије.

Међу европским играчима пријављеним за НБА драфт, који су познатији нашој јавности, налазе се Литванац из Ритаса Деивидис Сирвидис и Израелац из Макабија Јовел Зусман.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Никола Танасковић прво појачање Меге Питање ко ће бити први пик одавно се не поставља: Њу Орлеанс Пеликанси одабраће сензационалног крилног центра Дјука Зајона Вилијамсона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације