ТРКА за последње место у Евролиги наредне године, до кога води специјална позивница, улази у фото-финиш. Један од главних кандидата за вајлдкард, немачка Алба, остварила је пласман у финале домаћег првенства, на тај начин обезбедила излаз на главну европску сцену и ослободила 18. место за неки други тим.


Нада Партизана је оваквим расплетом постала још реалнија, али и даље има великих конкурената, који могу да им сруше снове.

Највећа претња по црно-беле су руски тимови, пре свих Уникс и Локомотива из Краснодара, али и Зенит. Уз њих помињали су се и турска Дарушафака, литвански Ритас, подгоричка Будућност, а и клуб који је настао спајањем Цедевите и Олимпије.


- Са стране Цедевите, оно што је непромењено је амбиција "Атлантик групе" да у Европу још свеприсутније пласира своје брендове. Преговори су у току, а оквирна цена спонзорства за вајлд кард је осам милиона евра - наводи се на хрватском порталу "германијак".


Клубови који ће наредне сезоне бити учесници Евролиге су: Ефес и Фенербахче (Турска), Армани (Италија), Панатинаикос и Олимпијакос (Грчка), ЦСКА (Русија), Жалгирис (Литванија), Барселона, Реал и Басконија (Шпанија), Макаби (Израел), Бајерн и Алба (Немачка), Асвел (Француска), Црвена звезда (победник АБА лиге), Химки (ВТБ лига) и Валенсија (првак Еврокупа).


Последњи учесник биће одређен по завршетку свих домаћих првенстава у Европи.