Олимпијакос одустао од АБА лиге

В. П.

среда, 05. 06. 2019. у 17:25

Олимпијакос одустао од АБА лиге

Олимпијакос лого

Због бојкота плеј-офа шампионата Грчке, атински "црвени" избачени су у нижи ранг такмичења, тако да је могуће да ће идуће сезоне наступати само у Евролиги

ОЛИМПИЈАКОС је одустао од плана да се наредне сезоне такмичи у АБА лиги, јављају грчки медији позивајући се на изворе из пирејског клуба. Разлог је такмичарски календар који је немогуће направити са проширењем лиге у олимпијској години.


ФИБА је тражила од свих националних такмичења да заврше сезону најкасније до 12. јуна, како би остало времена за предолимпијске турнире. Уочи недавног састанка Скупштине АБА лиге у Бањалуци, Кошаркашки савез Србије обавестио је наше регионалне учеснике да би евентуално проширење са 12 на 14 тимова угрозило и домаћи шампионат и национални тим уочи Олимпијских игара у Токију.


Ти аргументи уверили су Олимпијакос да је укључење у АБА лигу од идуће сезоне скоро немогуће, имајући у виду и да ће Евролига уместо досадашњих 30 кола имати 34 због повећања броја клубова са 16 на 18.


Грчки медији наводе да су представници Олимпијакоса позвани да присуствују наредном скупштинском заседању АБА лиге, али да су свесни да код већине регионалних клубова нема интересовања за проширење у блиској будућности.


Због бојкота плеј-офа шампионата Грчке, атински "црвени" избачени су у нижи ранг такмичења, тако да је могуће да ће идуће сезоне наступати само у Евролиги. Олимпијакос би у том случају за Другу грчку лигу селектирао тим састављен претежно од јуниора, уз неколико искуснијих играча.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације