Казне за Звезду и Партизан због неспортског понашања

Бета

уторак, 04. 06. 2019. у 16:50

Казне за Звезду и Партизан због неспортског понашања

КЛС лого

Црвено и црно-бели новчано кажњени због понашања екипа и навијача у утакмицама полуфинала плеј-офа Суперлиге
Кошаркашка лига Србије новчано је данас казнила Партизан и Црвену звезду због неспортског понашања екипа и навијача у утакмицама полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије.

Партизан је кажњен укупно са 36.000 динара. Клуб је кажњен са 24.000 динара пошто је у гледалишту запаљена бакља, током утакмице са ФМП-ом у понедељак, док је тренер Андрија Тринкијери кажњен са 12.000 због досуђене друге техничке грешке.

Црвена звезда је кажњена са укупно 30.000 динара. Њен тренер Милан Томић са 12.000 динара због досуђене друге техничке грешке у недељу током утакмице против Мега Бемакса.

Клупа Црвене звезде кажњена је са 6.000 динара због техничке грешке, а истом казном од по 6.000 динара кажњени су и играчи Бранко Лазић и Мохамед Фаје, такође због досуђених техничких.

После првих полуфиналних утакмица плеј-офа, Партизан и Црвена звезда воде против ФМП-а, односно Меге.

Кошаркашка лига Србије подсетила је судије да су у обавези да у свим случајевима непристојног и некултурног понашања гледалаца и вређања противника или чланова породице, "одмах енергично реагују" и по потреби одстране из хале појединца, групу или већи број гледалаца који негативно утичу на интегритет и ток утакмице.

Такође, клубови су у обавези да предузму све неопходне мере како би спречили да дође до некултурног и непристојног понашања, а у случајевима када је то неопходно, обезбеде потребне услове да одлуке судија о одстрањивању гледалаца из хале могу ефикасно да се спроведу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације