НИКОЛА Јокић, кошаркаш Денвера и најбољи центар НБА лиге, најлепше се осећа у свом родном Сомбору, на западу Бачке, а његови суграђани су у суботу могли уживо да га виде испод обруча. На терену Спортског центра "Јаме", поред ОШ "Доситеј Обрадовић", коју је он похађао, било је пет екипа, а међу играчима била је и звезда најјачег кошаркашког првенства.

Сомбор и Сомборци су поносни на овог талентованог и успешног кошаркаша, и сви га воле и хвале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јокић заиграо баскет у Сомбору

ХОБИ ЈАХАЊЕ ЈОКИЋ своје слободно време проводи и на породичној ергели. Чим му се укаже прилика, он ужива јашући коња, и у вожњи једнопрега на оближњем хиподрому, поред бувљака и аутобуске станице. О ергели брине његов отац Бранислав, који нам је кратко рекао да не зна где све иде Никола, јер је дошао кући да се одмори и дружи са пријатељима.

- Ух, како игра наш Јока, свака му част, пратио сам га и на ТВ екрану, али уживо је далеко лепше. Сомбор и Србија су поносни на њега, поготово што је одлучио да игра за репрезентацију Србије - каже 18-годишњи Марко из градског насеља Селенча, који је имао прилику, и како каже, част да ужива гледајући како Јока елегантно убацује лопту у кош.

Марко нам прича да су он и његов друг Дејан за неколико дана научили много тога од Николе Јокића и о финесама у кошарци.

- Јесте да је у овом спорту важна висина, али ако немаш "кликер" да осетиш кад треба да убациш противнику лопту у кош, све ти је бадава - озбиљно казује овај момак, пун прелепих утисака о дружењу са славним кошаркашем.

Пензионер Лука из зграде у близини игралишта каже да је имао прилику, седећи на купи, да гледа младе како лепо играју кошарку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈОКИЋЕВА ОДЛУКА ОДЈЕКНУЛА У ЈАВНОСТИ: Србија сада има веће шансе да дође до победничког постоља на СП

- За то је најзаслужнији наша момчина Никола Јокић. Видите сада како сви знају за Сомбор и Србију, сви га хвале. Да нема успеха, нико га не би ни помињао, нити би се далеко у свету толико помињао Сомбор - поносно ће чио старина Лука, који се некада у младости бавио фудбалом.

Јокићеви другови су истакли да му не прија велика гужва.

- Одиграли су комшијски баскет, без велике помпе, сликања, најава и маркетинга. Никола је само потврдио да је обичан момак из Сомбора, иако је једна од највећих НБА звезда. Ви новинари волите да завирите баш у интиму, разумем вас, али, ето видите да он од тога бежи, јер није такав тип - категоричан је његов близак пријатељ, не желећи да му се помиње име.

Никола је недавно добио свој мурал. На јединствен начин му се одужила ОШ "Доситеј Обрадовић", у којој је овај српски репрезентативац започео и завршио осмогодишње образовање. Овде је и почео са проницањем у тајне кошаркашке игре, па је на зиду школе осликан његов лик.