Баскеташи Новог Сада освојили су нову титулу ове сезоне, пошто су у финалу челеџера у истоименом граду победили америчку екипу Харлем са 21:17.

Ово је био први челенџер који је одржан у нашој земљи под покровитељством ФИБА.

На самом старту утакмице обе екипе приказале су изједначену игру, али су после три минута Новосађани успели да дођу до три поена предности (8:5). Американци су стизали до лаких поена под кошем, али је њихов налет прекинуо Булут који је био прецизан после соло продора. Најбољи баскеташ света нашао се на линији пенала средином меча, био је прецизан и додатно повећао предност своје екипе.

Сјајни у нападу, али одбрана Новог Сада није најбоље функционисала, што је амерички тим користио и поново се приближио на два поена заостатка само три минута до краја. Покушао је Мајсторовић шутем са дистанце и то два пута да реши питање победника, али му то није пошло за руком. Ипак, већ у следећем нападу, прилику је искористио Ивошев који је погодио из угла за коначних 21:17 и титулу у Новом Саду.

За актуелног светског шампиона ово је друга овосезонска титула, а на турниру у Новом Саду учествовале су још три српске екипе. Баскеташи Врбаса нису успели да прођу лвалификације, док је Земун елиминисан управо од Новог Сада у полуфиналу. Још једна новосадска екпа, Лиман, поражен је у полуфиналу од Делхија, те је завршио на трећем месту.