Томашевић: Порази су део спорта, идем даље

Бета

25. 05. 2019. у 18:44

Томашевић: Порази су део спорта, идем даље

Дејан Томашевић фото: Н. Параушић

Током каријере сам научио да су порази, баш као и победе, саставни део спорта којим се бавим и да треба из обе ситуације извући оно добро, позитивно - рекао је генерални секретар КСС
Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије (КШ) Дејан Томашевић честитао је  Тургају Демирелу на избору за првог човека ФИБА Европа и поручио да ће и у будућности наставити да се залаже за позитивне промене у кошарци.

Турчин Тургај Демирел реизабран је данас на функцију председника ФИБА Европе и на тој позицији ће остати до 2023. године. Један од кандидата за првог човека ФИБА Европа био је и Томашевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТОМАШЕВИЋ ИЗГУБИО ИЗБОРЕ: Демирел остаје на челу ФИБА Европа

- Током каријере сам научио да су порази, баш као и победе, саставни део спорта којим се бавим и да треба из обе ситуације извући оно добро, позитивно, и наставити даље уздигнуте главе. Тако и сада, желим да честитам Тургају Демирелу на реизбору за председника ФИБА Европа и да му пожелим све најбоље током наредног мандата - рекао је Томашевић.

Бивши кошаркаш је захвалио свима који су га подржали током кампање у протеклом периоду.

- Нема места разочарању, већ само оптимизму, јер је моја кандидатура била само почетак и први корак ка променама на боље које су неопходне зарад даљег развоја кошарке. Наставићу да се залажем за развој кошарке како у Србији, тако и у Европи.

Истакао је да, такође, жели да савези у региону подигну сарадњу на још виши ниво.

- То је моја мисија од које не одступам, без на обзира на тренутну функцију или позицију. У наредном периоду ћу се фокусирати на женско Европско првенство, чији је Србија домаћин, као и на Светско првенство за кошаркаше у Кини, јер су та такмичења наш тренутни приоритет - завршио је Томашевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације