ТАЛЕНТОВАНИ кошаркаш Реала Марио Накић, МВП финалног турнира јуниорске Евролиге, налази се пред избором за коју ће репрезентацију наступати. Трилема: Србија, Хрватска или Шпанија?

Рођен је 2001. у Београду, мајка Зорица је Београђанка, отац Иво Ријечанин и некадашњи играч Партизана и хрватски репрезентативац, који је имао битну улогу у освајачком походу црно-белих на европску титулу 1992. Играо је у млађим категоријама Земуна и Партизана, све до селидбе у Мадрид 2015. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мршић: Марио Накић најближи дресу Србије

Са једним од најперспективнијих играча у Европи јуче је разговарао потпредседник КСС Игор Ракочевић, који се сусрео са њим и током фајнал-фора Евролиге у Виторији.

- Марио жели да лето посвети индивидуалном раду, како би био кандидат за први тим Реала наредне сезоне и кренуо стопама Луке Дончића - каже Ракочевић за "Новости". - Питао сам га како размишља о репрезентативној будућности, с обзиром на то да је прошао програм Развојног тренажног центра КСС. Рекао ми је да је ближи томе да игра за Србију него за неку другу репрезентацију. Наравно, ми желимо да игра за нас, нећемо притискати момка, али смо му ставили до знања да смо му на располагању за све што му је потребно.