Без Кевина Дурента у тиму Стеф Кари је у претходних 30 мечева добио 29. Сада је ту серију уписао 30. тријумф. У трећем мечу финалне серије Запада је његов тим направио „брејк“ у Портланду – 110:99.

Маестрални плејмејкер је дао 36 поена, нападачки је био незаустављив, али није он тај који је добио епитет јунака. За овај тријумф „ратника“ је најзаслужнији Дрејмонд Грин који је био фантастичан на обе стране терена. Поред очигледног у виду трипл-дабл учинка (20, 13ск, 12ас) је у потпуности „закључао“ Блејзерсе у трећој четвртини. На крилима његове дефанзиве су примили свега 13 поена и решили питање победника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НБА: Милвоки и Адетокумбо се поигравали са Торонтом за 2:0 у серији

Да ствар буде још боља за играча познатог по разним испадима, још од првог меча са Хјустоном није добио техничку грешку.

- Схватио сам да сам много више плакао и кукао због судијских одлука него што сам играо. Мора да је било то ужасно за гледање – рекао је Грин и тако ставио до знања да је научио лекцију.

Како су играли у одбрани Вориорси можда и најбоље осликава учинак двојице најбољих играча домаћина – Си Џеја Мекалума који је дао 23 поена, уз само две погођене тројке из 10 покушаја и Демијена Лиларда који је дао 19 уз само пет погодака из 18 покушаја из игре.

Наредни меч се такође игра у Портланду и највероватније Стив Кер неће моћи да рачуна ни на Андреа Игудалу који се повредио.