КАДА су у првом кругу Суперлиге одмерили снаге кошаркаши Звезде са екипом Златибора, односно играчи Партизана са Тамишом, тренери вечитих ривала су били подједнако љути због недовољно озбиљног приступа њихових изабраника. Иако су уписали победе, Партизан и Звезда су у том другом колу добили праве лекције пред наставак домаћег такмичења.


Тренутно обе екипе имају максималан скор (6-0) и заузимају водеће место у својим групама, а вечерас ће имати прилику да потврде да су извукли поуке из првих сусрета са истим ривалима. Црвено-бели у седмом колу српског првенства од 17.00 у Железнику дочекују Златибор (слободан улаз), док црно-бели гостују у Панчеву (19.00).


- Играмо у другој дворани због заузетости хале "Александар Николић" али очекујем подршку са трибина, као и добру игру - каже тренер Црвене звезде Милан Томић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВЕ КАЗНЕ КЛС: Динамик плаћа 12.000 динара, санкционисани Тринкијери, Величковић, Човић


Партизан наставља серију гостовања, утакмица са Тамишом биће четврта у низу коју не играју код куће. Први њихов сусрет решен је тек у неизвесној завршници, када је попустила концентрација мотивисаних Панчевеваца - 84:80.


- Баш против Тамиша смо видели колико опасно може бити уколико у меч уђемо недовољно фокусирани и недовољно усредсређени на план игре који смо договорили - подсећа стратег црно-белих Андреа Тринкијери. - Очекујем да противник и овог пута буде максимално мотивисан.