Теодосић: Има довољно времена за нови клуб

Ми. Рогач

16. 05. 2019. у 16:07

Теодосић: Има довољно времена за нови клуб

Милош Теодосић фото: Н. Параушић

Мислим да је то врло могуће, само се надам да ће повреде да нас заобиђу ове године и да нам оне неће правити проблем – истакао је капитен Србије

ОД тренутка када је Милош Теодосић ставио тачку на причу са Клиперсима, почела су нагађања о његовом наредном ангажману. Лицитација траје већ три месеца, а у последње време често се спомиње Виртус из Болоње, на чијој клупи седи селектор репрезентације Александар Ђорђевић.


- Не бих причао о именима клубова јер је још рано - остао је загонетан Теодосић. - Размишљам о свему, али има бар још месец, два до краја свих првенстава у Европи. НБА лига се исто и даље игра. И Виртусу је остало да заврши сезону, видећемо...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Виртус нуди Теодосићу 2,3 милиона за две сезоне


Италијани покушавају да играју на карту доброг односа селектора и капитена. У њиховим медијима помиње се двогодишњи уговор вредан 2,3 милиона евра.


- Сале и ја дуго година радимо заједно и имамо сјајан однос. Веома ми је драго због титуле коју је освојио недавно. Мислим да је то заслужио. Имам времена довољно да видим шта ћу.


Неколико услова морају да се поклопе:


- Можда то буде нека екипа која се бори за Евролигу. Или клуб који има амбицију да створи неки нови тим... Нешто што ће ме заинтргирати и што ће ми бити привлачно.


Било му је тешко да дефинише шта је тачно недостајало да остави значајан траг у НБА лиги.


- Да је било мало више здравља, среће, да су се неке ствари поклопиле... Ипак, не бих мењао то искуство ни за шта, нисам се покајао. Дефинитивно најорганизованија лига, нека друга диманзија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:ТЕОДОСИЋ И БОГДАНОВИЋ ЈАСНИ: Желимо што јачи у Кину


Потрага за новим клубом је у другом плану, јер Милоша ове године чека Мундобаскет у Кини (31. август - 15. септембар).


- Мислим да је могуће да се окупимо у најјачем саставу, само да нас повреде заобиђу. Мени је добро дошао одмор, сад морам да се фокусирам на рад и на кошарку. Ја сам прескочио 2017. ЕП, сад дуго нисам играо утакмице, тако да сам се баш ужелео свега.


Јавни позив саиграчима није желео да пошаље:


- Ако буде требало да се прича с неким, наравно да ћемо разговарати. Због нашег односа и тимског духа, сешћемо и причати међусобно, не у јавности.


ПЛАВА БОЈА ЈЕ ДРАЖА

ДАНАСје Тео био специјални гост на отварању прве "Пик" радње у југоисточној Европи. У разговору са новинарима осврнуо се и на плаву боју дресова, коју ће "орлови" поново носити:

- Искрено, у првом тренутку када је промењено на црвено, било ми је чудно. Мада, сад смо се и навикли. Mени је плава боја некако дража.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације