Сплетом несрећних околности нашао се на дну. Преживео је смрт сина, карцином и сепсу, а данас скупља пластичне флаше како би обезбедио егзистенцију.

Рођени Београђанин Михајло Мановић, легендарни кошаркаш из златног доба сплитске Југопластике у коју је стигао из Радничког, међутим, није заборављен. Популарни Цврца посетио је недавно српску престоницу, где је био гост некадашњих чланова БАСК-а, клуба чије је полетерце тренирао.

- У претходних неколико месеци окупили смо се са жељом и циљем да пружимо подршку нашем некадашњем тренеру Михајлу Мановићу, који нас је тренирао као дечаке и девојчице у београдском клубу БАСК крајем деведесетих година. Идеја је настала је након информација доступних у медијима да се налази у тешкој материјалној и животној ситуацији након губитка сина, тешке болести и након тога што је остао без комплетне имовине. Велико играчко и тренерско име изградио је у Сплиту где сада живи сналазећи се за егзистенцију, без крова над главом и уз минималну социјалну помоћ.

Прочитајте још ЈЕЗИВА СУДБИНА ЛЕГЕНДЕ ЈУГОПЛАСТИКЕ: Сина су му убили у Београду, преживео је рак и сепсу, а данас као бескућник скупља флаше по контејнерима...

- Са циљем да помогнемо и подржимо Михајла Мановића, приређена је ревијална свечаност у његову част. Предано осмишљен спортски садржај дело је спонтано окупљене групе бивших активних кошаркаша а сада креативних младих људи окупљених у групу „Мановићеви пулени”. Свечаност је одржана у СЦ Визура у Београду. Поред утакмице некадашњих играча КК БАСК, реализовани су и веома занимљиви делови програма попут утакмице наше деце, такмичења у извођењу слободних бацања и шутирању тројки. Догађај је увеличао и перформанс две девојчице које су као плесни пар освојиле друго место на Европском првенству у спортском плесу.
И тиме смо исказали захвалност нашем некадашњем тренеру на богатству које нам је пружио делећи са нама спортске и животне вредности. Срећни смо што смо се сви поново окупили око племенитог циља и што смо били у прилици да макар на тренутак измамимо Михајлу осмех на лицу и радост у срцу - поручују бивши играчи БАСК окупљени у групу „Мановићеви пулени”.