Легендарни шведски тенисер и бивши светски број један Матс Виландер у понедељак стиже у Београд.

Освајач 33 АТП титуле и осам грен слемова, рачунајући сингл и дубл, у српску престоницу долази на позив "Еуроспорта", чије је заштитно лице и водитељ популарне спортске емисије "Гем, Шетс, Метс".

Он ће у Београду боравити неколико дана током којих ће се срести са талентованим тенисерима и тенисеркама на теренима ТK Греен Баy (бивши Гемакс), али и да, како је нагласио, искористи прилику да и сам научи нешто ново, највише када је реч о систему рада са најмлађима и чињеници да Србија из године у годину добија нове асове.

Међу људима који се очекују на сусрету са троструким Дејвис куп шампионом у Београду је и почасни председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић, који је током 80-их често укрштао рекете са Виландером.

- У најдражем памћењу ми је прво коло Вимблдона 1985. године када сам се тамо појавио као потпуно непознат играч, а преко пута сам имао Виландера који је те године године освојио Ролан Гарос, већ имао четири гренд слем титуле, освојен Дејвис куп и био на најбољем путу да буде први на свету. О мени на том Вимблдону није ни размишљао, није ме познавао, ни мој начин игре и ја сам само био нека успутна станица коју ће он да прође да би ишао ка финалу. Свакако да сам одиграо један од мојих најбољих мечева у каријери, све ми је полазило за руком, добио сам 3:1, а четврти сет са нулом, што заиста мало ко може да се похвали да је оставио на нули Виландера у одлучујућем сету - рекао је Живојиновић.

О томе какав је Виландер био играч најбоље говоре резултати, додаје Живојиновић.

- Поред Борга и Надала важи за једног од најбољих играча на земљаној подлози икада. Држао се стрпљивог стил игре са основне линије, феноменално се кретао и ниједна лопта није била изгубљена, ниједан ударац није био посебан, али сви заједно ударци су били добри и то је било довољно да буде шампион - навео је он и нагласио да цесто слуша Виландерове коментаре о којима има само речи хвале.