Ситуација у грчкој кошаркашкој лиги се и даље не смирује, а сада је добила и епилог. Панатинаикос је данас, после одбијања да изађе на терен против Кикмиса, саопштио да је донета одлука да клуб иступи из лиге.


Као што су и најавили, кошаркаши Панатинаикоса нису изашли на терен ни после 20 минута који су им дати да донесу одлуку, те је утакмица регистрована службеним резултатом 20:0 у корист Кикмиса. Нешто касније “зелени” су се огласили саопштењем у ком наводе да је разлог овакве одлуке “терор челника Олимпијакоса”.


Овај потез повукли су након што су челници Лиге и Савеза дозволили замену судије на мечу између Олимпијакоса и Промитеаса, па је Панајотис Анастопулос разрешен дужности, јер је Олимпијакос најавио да неће изаћи на терен, уколико им поменути арбитар буде делио правду.


- Месецима уназад гледамо терор и уцене водећих људи Олимпијакоса, а гледамо и како надлежни министри не реагују на све то. Уцењују Лигу и крше правилник и регулативе такмичења - наводи се у саопштењу.


Челници грчког клуба су такође нагласили да ће се вратити такмичењу тек када се “заустави тероризам и безакоње које намеће Олимпијакос”.