НЕФОРМАЛНИ састанак клубова АБА лиге у Загребу (среда), који је иницирала управа подгоричке Будућност Воли, како "Новости" незванично сазнају, јесте упознавање са дешавањима у финалној серији што је, како тврде Подгоричани, утицало да на утакмицама против Црвене звезде остану без нове титуле.


Ова прича "ускочила" је пре заказане Скупштине која је одложена за 24. мај. Према сазнањима до којих смо дошли, позив за састанак нису добили како су их "крстили" Бокан и остали из управе клуба са Мораче - "клубови Небојше Човића" - Црвена звезда и ФМП.

- Сигуран сам да су позиви упућени Партизану и Мега Бемаксу - потврдио нам је извор близак управи клуба.

Још раније Драган Бокан, председник клуба, најавио је да ће на Скупштини захтевати да се поништи финална серија и да Будућност неће играти лигу Небојше Човића.

- Најмањи је проблем ко је шампион, да ли ће поништити финалну серију или неће. Иза нашег захтева не стоји само интерес Будућности, него свих клубова који се такмиче у АБА лиги. Окупили смо правни тим и дошли смо до закључка да би требало да покушамо да спасимо АБА лигу. Свим људима који воле овај спорт у интересу је да ова лига живи, јер је сад дефинитивно убијена. АБА лига у овом тренутку не постоји, ми је немамо! Нити имамо контакта са АБА лигом. Имао сам неколико разговора са председником Додиком, који је покушао да закаже Скупштину АБА лиге 30. априла, али је то одложено чак и пре пете утакмице - рекао је Бокан у телевизијској емисији "Жива истина".

Прочитајте још Будућност заказала састанак: Српски клубови нису позвани
ВАЈЛД-КАРДПРЕДСЕДНИК Будућности је најавио да ће се његов клуб кандидовати за вајлд-кард за Евролигу.
- Уочи финалне серије сам разговарао са Ђордијем Бертомеуом, првим човеком Евролиге, и договорили смо се да Будућност аплицира за вајлд-кард. Тај један тим ће се тражити између АБА, ВТБ лиге и турског првенства - рекао је Бокан.
Исту намеру потвртио је и председник Партизана Остоја Мијаиловић.

Очигледно да управа подгоричког клуба још не може да прежали губитак титуле, али ни немила дешавања која су, нажалост, пратила финалну серију не само у Београду, него и у Подгорици, у којима је учествовао и Амар Нуходжић, син министра Унутрашњих послова Црне Горе Мевлудина Нуходжића.

ЗВЕЗДА: МЕРОДАВНА САМО СКУПШТИНА
КОНТАКТИРАЈУЋИ са српским клубовима добили смо потврду да је на адресу Меге стигла позивница, док се из Партизана нису званично оглашавали тим поводом.

- Добили смо позив и разматрамо га - кратко је изјавио генерални менаджер Мега Бемакса Горан Ћакић.

Прочитајте још ЦРВЕНО-БЕЛИ ПРОСЛАВИЛИ АБА ТИТУЛУ: Остварили смо оно што смо зацртали

Из ПР службе Црвене звезде послали су нам став који заступа клуб са Малог Калемегдана:

- Из медија знамо да састанак, ми као клуб нисмо позвани. Сматрамо да сазивање неформалних састанака није у складу ни са једном пропозицијом, нити актом АБА лиге. Једино место је Скупштина лиге и њен датум се зна.