СТИГАО је Саша Ђорђевић у Болоњу као спасилац, а сада се бори за пехар ФИБА лиге шампиона. Селектор српских кошаркаша препородио је Виртус и довео га на фајнал-фор у Антверпен, где вечерас у полуфиналу игра са немачким Бамбергом (18.30). У другом полуфиналу састају се Тенерифе и Антверпен (21.15). Меч за треће место и финале су у недељу у 15.00, односно 18.00.

- Путујемо са осећајем поноса што смо изборили Ф4, уз ентузијазам и огромну жељу за тимском демонстрацијом на паркету. Не дешава се баш толико често у каријерама групе људи да буду учесници фајнал-фора, за тим који предводим то је новост и очекујем да из те мотивације дамо и више од себе него што објективно можемо - рекао је Ђорђевић пред пут у Белгију.

Селектор "орлова" изузетно добро познаје вечерашњег ривала, јер је тренерску каријеру градио и у Немачкој, у Бајерну.

- Бамберг је јака, искусна екипа са тројицом изузетних бекова, Тајрис Рајс је био МВП фајнал-фора када је Макабију 2014. донео одличје, Рики Хикмен је такође био део те победничке екипе, а Никос Зизис је био првак Европе са ЦСКА 2008. и шампион Европе са Грчком 2005. Ово су чињенице, они поседују и знање и непроцењиво искуство...

ДАНАС

Виртус - Бамберг 18.30

Тенерифе - Антверпен 21.15

НЕДЕЉА

Меч за 3. место 15.00

Финале 18.00