После убедљивог пораза у петом мечу финалне серије АБА лиге од Црвене звезде Јасмин Репеша се није појавио на конференцији за штампу. Недуго по стизању у Подгорицу је поднео оставку на место тренера Будућности, а данас се први пут огласио после свега на званичном сајту клуба.


- Захвалан сам свима на топлом пријему. Клубу, Управном одбору, навијачима, председнику, на ова четири месеца која ће ми остати у лепом сећању. Од срца захваљујем играчима и стручном штабу на сарадњи у овој, од почетка, тешкој сезони која није завршена на жељени начин. Ипак, не треба заборавити да једна сезона не чини клуб и да спорт није питање живота и смрти. Будућност има све најбитније предуслове - стабилност, финанsијку структуру, навијаче, подршку, ентузијазам и из године у годину иде узлазном путањом - почео је Репеша.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВО САОПШТЕЊЕ БУДУЋНОСТИ: Поништите финалну серију, обавестићемо Евролигу


Хрватски тренер се затим осврнуо на мечеве са црвено-белима.


- Сви смо правили грешке, не поричем то, али ко ради тај и греши. Жао ми је што се све овако завршило. Не у спортском, већ у овом другом сегменту који није у складу са мојим поимањем спорта и живота. Добронамерно сам указивао на то од прве утакмице финалне серије. Жао ми је ако је то неко погрешно протумачио. Као човек нисам оправдао ни оно што се дешавало на трећој утакмици у Подгорици. Начин на који је финале завршено је оставило трауму. Не само мени него свима нама из клуба.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ САРАДЊЕ: Будућност остала без четворице странаца


На крају се још једном захвалио свима.


- Желим Будућности пуно среће у даљем раду са надом да ако регионална кошарка опстане, буде другачија од ове финалне серије - завршава Репеша.