После седнице Председништва Црвена звезда је издала саопштење. Једна од тачака дневног реда било је и финале плеј-офа АБА лиге и освојена титула после победе против Будућности.


Саопштење преносимо у целости:


Оцењено је да је остварен велики успех и испуњен први и основни такмичарски циљ за ову сезону, који уз континуитет освајања трофеја, доноси и пласман у Евролигу, где је Звезда по свему приказаном и учињеном и место.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РЕГУЛАРНО САМО КАД ЈЕ БУДУЋНОСТ ПРВАК: Човић реаговао на саопштења Будућности


Звездаса жаљењем констатује да ривал у финалу покушава да омаловажи велики успех, импресивне победе и потпуно заслужено освојен трофеј.


Клуб са таквом историјом и традицијом никада до сада било где, није био тако непријатељски дочекан, као што је делегација Звездедочекана у Подгорици пред трећу и четврту утакмицу финала плеј офа. Оно што нас још више непријатно изненађује, је потпуна „амнезија" управе КК Будућностикоја у својим саопштењима, у којима покушава да оправда свој неуспех и скине одговорност са себе, „заборавља" шта се дешавало на трећој утакмици у којој је пуким случајем и присебношћу наших играча, тренера и чланова председништва и Скупштине клуба, избегнут потпуни линч комплетне делегације клуба укључујући и играчки погон и стручни штаб.


И поред бројних понижења којима су били изложени, а које су српска и европска јавност могла да види кроз бројне слике и снимке, сви чланови делегације КК Црвена звезда мтс присебним поступцима, то вече спасили су АБА лигу - лигу клубова тоталног понижења и распада, иако су постојали сви услови да се то вече заврши финална серија плеј офа ван терена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кол: Навијачи Будућности нису упадали на терен и дирали играче


Зато је Звезда већ спремио изузетно обиман материјал и документацију коју ће проследити челницима Евролиге, и већ је учинила прве кораке у том смеру, и због чињенице да оваква дешавања изузетно штете имиџу Евролиге, која добија једног представника из регионалне лиге.


Зато све покушаје медијских манипулација која стижу од стране челника Будућностисматрамо крајње злонамерним, и у сврху покривања резултатског неуспеха. Црвена звезда је у осам утакмица са екипом Будућности победила чак 6 пута уз кош разлику +132!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САОПШТЕЊЕ БУДУЋНОСТИ: За нас АБА лига више не постоји


Из тог разлога нећемо дозволити никакву даљу вештачку полемику око нечега што је врло јасно , ко је био бољи у финалу и ко је потпуно заслужено освојио титулу првака АБА лиге и иде у Евролигу.


Звездазахваљује се још једном навијачима на огромној подршци у финалу, на присебности и суздржаности на све провокације којима је била изложена“.