ДВА саопштења Будућности у 24 сата, у којима клуб тражи смену директора АБА лиге Крешимира Новосела и спортског директора Жарка Чабаркапе, као и поништење финалне плеј-оф серија, иницирала су оштру реакцију председника Црвене звезде Небојше Човића.


- Изгледа да је АБА регуларна само када је Будућност прва - рекао је први човек црвено-белих за ТВ Хепи. - Нека објасне колико су потрошили пара, из којих фондова... Онда узму ове момке Кола и Џексона, задуженог да прави провокације, па им кажу и да напишу "расизам". Када су у Црној Гори оптужени за расистичко вређање играча енглеске репрезентације, нашли су тих шест играча да кажу да нема расизма и да су криви појединци. Па шта Звезда да каже? У Звезди игра шест играча црне пути. Сетимо се Џенкинса, Ђенке Србина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВОСЕЛ ЗА “НОВОСТИ”: Уздрмани су темељи АБА лиге


Чак је и француски "Екип" пренео Џексонову опаску о расизму током пете утакмице финала.


- Џексон је то о расизму писао да би оправдао уговор, Кол пише да никад није била таква атмосфера. Буразеру, ти си НБА играч и мораш да оправдаш те паре, али немој да будеш некарактеран. Као што разумем и Репешу, који после 38 разлике у другој утакмици исприча онакву причу. Скинуо је сако јер није био пљуван. А да ли сте видели наше сакое у трећој утакмици?


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВО САОПШТЕЊЕ БУДУЋНОСТИ: Поништите финалну серију, обавестићемо Евролигу


Коментарисао је и изјаву директора лиге Крешимира Новосела да је у Београду виђен наставак започетог у Подгорици.


- У Београду никаквог физичког контакта није било, чак ни гађања, ни судија ни играча током утакмице. Оно што се десило на почетку трајало је три минута и то нико не спори. Било је покушаја да се прекине меч, да се не игра тог дана. Будућност је захтевала пражњење хале, ја сам рекао "добро, да се испразни, али ће се играти одмах", а они су хтели да играју за два дана. То је класична лицемерна превара и немој да Новосел пореди неупоредиво. Нађите ми синове функционера да улазе на паркет и пљују и вређају играче.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кол: Навијачи Будућности нису упадали на терен и дирали играче


После инцидента уочи мајсторице испуњен је захтев Будућности да се испразне прва три реда до њихове клупе.


- Њихов безбедњак Јокић седео је на "ЛЕД дисплеју". Питајте наше представнике да ли су у Подгорици могли да седе у трећој утакмици, а нико није реаговао у присуству тамошњег председника државе и његове супруге Лидије. Рекли смо шта се прошле године дешавало у АБА лиги. Сада је било пет пута горе него прошле године. Били смо у затвору од уторка до суботе ујутру. Мој син је прошао топлог зеца, осетио пљувачку на лицу сина црногорског министра. Нисмо нападнути од "варвара", већ од чланова ДПС - каже Човић, уз најаву да ће Звезда прикупљену документацију о именима 36 идентификованих нападача послати на адресе ФИБА и Евролиге.


ПОДРШКА ПАРТИЗАНУ ЗА ЕВРОЛИГУ

ПРЕДСЕДНИК Звезде напоменуо је да би главни град Србије требало да има два евролигаша и пружио подршку "вечитом ривалу" у борби за специјалну позивницу за наредну сезону.

- Црвена звезда у потпуности подржава напоре Партизана да се врати у Евролигу. Београд као најјачи кошаркаши центар у целом региону заслужује да има два представника у елитном такмичењу - рекао је Човић.