После пораза у петој утакмици финалне серије АБА лиге и обраћања на Твитеру, плејмејкер Будућности, Норис Кол објаснио је своју изјаву да је ово био најгори меч и додао да није смео да се одигра.


Амерички кошаркаш оценио је атмосферу у хали “Александар Николић” као непријатељску и неприхватљиву.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДИН УРАГАН ЗА ЕВРОЛИГУ: Црвено-бели декласирали Будућност у мајсторици финала и освојили четврту АБА титулу


- То је било најнеприхватљивије и најнепрофесионалније кошаркашко окружење. АБА лига треба да се стиди онога што се догодило, бацали су столице, пиће, пљували су нас, убацивали предмете на терен. Њихови навијачи су трчали по терену и ометали наше загревање до те мере да смо морали да напустимо терен. Било је потпуно несигурно и неприхватљиво – рекао је Кол.


Кошаркаш подгоричке Будућности додао је и да им је запрећено да ће им се одузети титула уколико не изађу на терен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САОПШТЕЊЕ БУДУЋНОСТИ: За нас АБА лига више не постоји


Челници клуба издали су саопштење пре почетка саме утакмице у којем су тражили да се испразне редови изнад њихове клупе.


Поводом сличних инцидената који су се догодили у Подгорици, када је Будућност била домаћин Црвеној звезди, Кол је рекао да њихови навијачи нису радили овакве ствари и да атмосфера није била ни близу овој у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Човић се извинио јавности: На прљаве акције у Подгорици морала је да уследи реакција


- Наши навијачи нису трчали по терену за време загревања, нису дирали ниједног играча. Нису бацали столице и чаше са водом на терен, а на крају крајева АБА лига је реаговала да такве догађаје спречи, али у Београду нису појачали контролу – завршио је Кол.