ВЕЋ у дебитантској сезони у улози првог тренера, Милан Томић је са Црвеном звездом освојио најважнији трофеј у регионалној кошарци. Емоције на терену нису део његовог тренерског склопа, чак ни после тријумфалне вечери.


-Емоције су у мени, али покушавам да спуштам лопту на земљу. Само ја знам како се осећам. Пресрећан сам, али нисам од тренера који ће да прича све и свашта. Желим да се захвалим нашим навијачима на незаборавној атмосфери, коју ћу памтити доживотно. Никад нисам доживео овакво бодрење, публика није била наш шести играч него десети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДИН УРАГАН ЗА ЕВРОЛИГУ: Црвено-бели декласирали Будућност у мајсторици финала и освојили четврту АБА титулу

Најмање је говорио о утакмици...


-Одиграли боље у све четири четвртине и заслужено освојили титулу. Били смо најбољи целе сезоне, бољи и у финалној серији. Честитам играчима, стручном штабу управи, председнику Човићу. Циљ пре почетка сезоне је био трофеј у АБА лиги, освојили смо и Суперкуп. Сада је циљ наша лига. Вечерас можемо да прославимо, од сутра поново радимо.


Томић се вратио на период формирања екипе, када су многи мислили да Филипу Човићу није место у првом тиму.


-Ја сам одабрао Филипа, знао сам шта може да уради и колико може да помогне. Није било неочекивано, напротив. Тим је састављен са добром хемијом, недостајали су нам Перпероглу и Регланд, који је шест месеци играо феноменално. Ниједног тренутка нисам тражио оправдања, нисам такав човек. Правим анализу грешака, мојих такође. Ко ради тај и греши. Симанић је одиграо феноменално, Цирбес се вратио после свега што се дешавало у јануару. Тренер треба да верује у играче и помогне им кад се осећају најлошије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Црвена звезда-Будућност 97:54

НЕ ЗНАМ ШТА СЕ ДЕШАВАЛО

ТОМИЋ није желео да коментарише напад дела навијача на играче Будућности пре почетка утакмице.

-Не знам шта се дешавало, био сам у свлачионици. Могу само да кажем свака им част на подршци током свих 40 минута. Само смо се бавили кошарком, понашање наших играча и клуба у целини на терену у Подгорици било је на високом нивоу, као што треба да се понаша једна евролигашка екипа.