Марина Маљковић одржала бесплатан кошаркашки тренинг за девојчице

Бета

21. 04. 2019. у 22:51

Марина Маљковић одржала бесплатан кошаркашки тренинг за девојчице

Марина Маљковић

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић одржала је данас у Београду бесплатан тренинг за више од 200 девојчица основношколског узраста

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић одржала је данас у Београду бесплатан тренинг за више од 200 девојчица основношколског узраста.

Селекторка репрезентације Србије и први тренер Шангаја заједно са тимом тренера Покрета за женску кошарку, као и неколико првотимки Шангаја, тренирали су са девојчицама на Ади Циганлији.

"Било је дивно. Ово је још један показатељ колико Покрет брине о друштву, девојчицама и женској кошарци у Србији. Пресрећна сам што сам још једном осетила позитивну енергију и видела насмејана лица девојчица. Верујем да ће сваки тренинг и сваки час значити у њиховом развоју, а да ће женска кошарка у Србији добијати све више играчица. Напредак код појединих је изванредан и много ми је драго да смо код свих њих пробудили љубав према кошарци", рекла је Маљковић.

Основни циљ Покрета Марине Маљковић је стварање веће базе за женску кошарку у Србији и то не само играчке, већ креирање већег кошаркашког окружења и интересовања за женску кошарку. Бесплатни тренинзи за девојчице основношколског узраста редовно се спроводе на више локација у Београду и Србији.

Покрет за женску кошарку Марина Маљковић води четири године. Кроз програм је прошло више од 1.500 девојчица, а само у претходних годину дана одржано је близу 2.000 бесплатних тренинга, уз одигравање 70 утакмица унутар самог Покрета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације