БИЛА је Црвена звезда на пола пута да реши питање победника трећег меча, тако и финалне серије. Није успела. Још ближе је стигла до пехара регионалног такмичења и у четвртој утакмици, у коју је опет морала да уђе без повређених Џоа Регланда и Стратоса Перпероглуа. Али, поново јој се није посрећило да титулу прослави пре мајсторице.

- Нисмо завршили посао. Промашили смо неке шутеве када смо имали предност, док су они остварили скокове у нападу. Дали смо им меч који смо имали у рукама - каже Били Берон који је изнео приличан терет подгоричког двобоја.

Ипак, бек црвено-белих је већ архивирао та издања. Окренут је следећем. Седмом од септембра 2018. са Подгоричанима, последњем међусобном дуелу у сезони, који ће са стола "гледати" пехар изложен на столу поред терена...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бориша Симанић на НБА драфту

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЦРВЕНА звезда је саопштила да ће "и овог пута у потпуности поштовати пропозиције и обавезе клубова учесника плеј-офа АБА лиге (Члан 41.3). - Наглашавамо да ниједном навијачу Будућности са обележјима клуба или без њих, неће бити омогућен улаз у дворану "Александар Николић" без обзира на то да ли је дошао организовано или самоиницијативно. Као у случајевима пред прве две утакмице, неће бити дозвољено груписање припадника делегације Будућности у оближњим локалима, нити ће им бити дозвољен приступ дворани. У складу са реципроцитетом, три члана делегације Будућности, без додатних чланова, биће у прилици да уђу у дворану - обавестила је Звезда јавност.

- Сада имамо предност домаћег терена. Тражим од сваког навијача да дође у "Пионир" и подржи нас. Потребни су нам као ветар у леђа.

Издржао је један од најбољих шутера који је икада крочио на терене АБА лиге, много тога током ове финалне серије. На сваком мечу се трошио до последњег атома снаге, али је у сваки следећи улазио "као нов", без тежина претходних. Сада је остао још само један, вредан регионалне круне и директне улазнице за Евролигу, без "преседања" у канцеларијама најелитнијег европског такмичења у Барселони.

- Ако нисте спремни за такав меч, онда ваше срце не куца - јасно поручује Берон да једва чека да судије подбаце лопте у понедељак.

Други дуел у Подгорици, био је четврта епизода финалне серије у осам дана, а у понедељак ће бити пета у 11 дана.

- Сви су уморни. Утакмице су на скоро свака два дана. Али то није разлог ни оправдање. Мора да се игра свих 40 минута, као што је Будућност играла у трећем и четвртом мечу. Нема више права на грешку. Сви смо спремни за то. Једва чекамо пети меч - каже Огњен Добрић.

Мајсторица са Подгоричанима неће бити прва ове сезоне коју ће Звезда играти. У полуфиналу је баш у мечу "бити или не", елиминисала Партизан.

- Током целе сезоне смо се борили за предност домаћег терена. Све мисли су оркенуте ка тој утакмици и треба да се припремимо за то. Екипа је јака, чврста, желимо да победимо.

Ако се погледа статистика, Звезда је у сваком од четири дуела, прво полувреме завршила у плусу. С тим што је у Београду, тај плус не само сачувала до краја, већ га је и знатно увећавала, за разлику од Подгорице, где је домаћин "чупао" победе...

- Значи нам много што се враћамо у нашу дворану. Навијачи и наш терен су нам битни, за то смо се борили током лигашког дела сезоне. Даћемо све од себе да то искористимо - каже Дејан Давидовац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КК Будућност: Револт наших навијача због немилих сцена у Београду

Поправног више нема...

- У Подгорицу смо дошли са намером да победимо, али нисмо успели. Мало нам је недостајало. Али, ако се сетите и у полуфиналу смо на леђима имали терет победе у мајсторици, који смо успешно изнели, тако да овај пети меч може да буде као тај трећи. Не заборављамо да играмо против евролигашке екипе, па не бих о томе ко је фаворит, али предност може да буде наш домаћи терен - додаје Давидовац.

ТРЕБОВАЊА КАО ЗА "МАРАКАНУ"

ЦРВЕНА звезда ће сутра, у 12 часова у просторијама клуба на Малом Калемегдану пустити у продају карте за мајсторицу финала плеј-офа.

Цене су 500 динара за "трибине А, Б, Ц и Д, 8.000 за партер Б. ВИП ложа кошта 1.500, а плава и бела ложа 1.200, односно 1.000 динара. Улазнице за почасна места у бочним редовима 1, 2. и 3. коштају 5.000, 4.000 и 3.000 динара, док су за почасна места у првом и другом реду 6.000 и 5.000 динара. Једна особа може купити максимално две карте.

- Интересовање за овај меч је незапамћено и Црвена звезда би на основу требовања и захтева навијача нашег клуба, могла да попуни и стадион "Рајко Митић". Још једном се унапред извињавамо уколико неко не дође до улазнице, јер је потражња за картама за пети меч - незапамћена - саопштила је Црвена звезда.