Кошаркашки клуб Будућност саопштио је данас да је понашање навијача на трећој утакмици у Подгорици револт и одговор на немиле сцене у Београду.

"У сусрет одлучујућем мечу за шампионски пехар АБА лиге, фокус спортске јавности који превазилази регионалне оквире је усмерен на финале овог такмичења, на жалост, не само због спортских резултата, него и због тензије која их прати. То је резултат претходне три утакмице на којима смо били сведоци немилих сцена које не приличе спорту - две утакмице одигране у Београду и треће на којој је показан револт наших навијача као одговор на њих", наводи се у саопштењу Будућности.

Како је наведено из црногорског клуба, четврта утакмица је "недвосмислено показала" да су Будућност и навијачи те екипе "у правом спортском духу дали све од себе да тензија буде превазиђена и да меч протекне без икаквих инцидената, у атмосфери за памћење".

"Очекујемо да ће у петом мечу наш противник Црвена Звезда показати исти ниво одговорности и да ће, поведени нашим примером, предузети све мере да финална утакмица протекне у безбедној, спортској атмосфери, без обзира на крајњи резултат", додаје се.

Пише да је АБА лига најзначајније регионално такмичење и да је она "више од спорта".

"Ујединила је наш регион и сви ми из клубова који је чине имамо велику одговорност и обавезу да међусобним уважавањем и поштовањем правила спроводимо њену мисију. Из тог разлога, сви ми у клубу, а наши навијачи су нас пратили у томе, дали смо све од себе да превазиђемо све што је на наш терен донело поделе и сукобе којима ту није место и да покажемо да ћемо на нашем терену томе стати на крај", наводи се у саопштењу Будућности.

Будућност је захвалила својим навијачима на томе што су "показали своју праву слику и у правој спортској атмосфери били добри домаћини Црвеној звезди, а свом клубу ветар у леђа".