Тренер кошаркаша Будућности Јасмин Репеша рекао је да га радује што је његова екипа изједначила против Црвене звезде у финалној серији АБА лиге, али да су црвено-бели и даље фаворити за освајање регионалног такмичења.

"Задовољан сам што смо поравнали резултат и изборили се да идемо у Београд поново. Честитам играчима на стрпљивости и када није било најбоље, али и што су дошли до врло важне победе за нас", рекао је Репеша новинарима после утакмице.

Будућност је вечерас са 84:80 победила Црвену звезду, те тако изједначила на 2:2 у финалној серији АБА лиге.

"Знамо да је врућ терен у Београду. Звезда је фаворит, нема дилеме, али мислим да ако контролишемо ритам како треба, односно не дозволимо да се одлепе можемо до резултата. Морамо да научимо да контролишемо 40 минута, то су кључне ствари", рекао је Репеша.

На провокативно питање новинара, који је навео да се у Београду "поново очекује атмосфера линча", да ли ће моћи да "психички припреми" екипу, Репеша је казао да он покушава да спусти "лопту на земљу"

"Не бих више о томе, молио сам и наше, али знате да ме нису послушали. Мислим да је вечерас била друга прича. Да ће бити тешко, биће. Посао мој је да припремим екипу. Да ли ће то бити довољно - то они треба да ураде на терену", рекао је Репеша.

Он је додао да су играчи "пример свима", јер међу њима "није било ни најмањих трзавица".

На констатацију новинара да је Будућност у вечерашњој утакмици имала 12 скокова мање, четири асистенције и лош проценат шута с линије за слободна бацања, али да је успела да победи, Репеша је казао да су то једне од ствари које могу да се поправе.

"Ако бацања буду у 'нормали', ту мислим 75 одсто, не 90, као и поправак дефанзивног скока , то је најмање десет поена разлике. Да ли може да буде изненађења?! Не може, сви се јако добро познају, али у оваквим утакмицама увек 'исплива' неко. Углавном су велике утакмице за велике играче", казао је Репеша.