Тренер кошаркаша Будућности Јасмин Репеша рекао је после вечерашње утакмице против Црвене звезде да је квалитетна одбрана његове екипе у другом полувремену кључ победе.

"Честитао бих момцима на истрајности да се дође до победе, пошто то никако није било лако после пет узастопних пораза ове године. Прво полувреме је били с превише емоција и доста неспоразума. Правили смо доста грешака, уз фантастичан шут Звезде с друге стране, који објективно тешко да може да потраје свих 40 минута. Ипак, мислим да је добра одбрана у другом делу донела победу, а ту пре свега мислим на 'свичинг'", рекао је Репеша новинарима после утакмице.

Будућност је смањила на 1:2 у финалној серији АБА лиге, пошто је вечерас победила Црвену звезду после преокрета са 80:72.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: У оваквим условима не можеш да одиграш квалитетно

"Имали смо добар резултат после првог полувремена с обзиром на околности и њихов шут. Наглашена емоција се могла видети када је (Гога) Битадзе направио неспортску, а потом и техничка", рекао је он.

Репеша је казао да су многе утакмице његове екипе била сличне, али да је вечеррас "била нека друга прича".

"Друга приача је јер смо 40 минута ишли напред, корак по корак градили победу. Тешко да овакви мечеви могу да се реше у првих пет минута. Атмосфера је била додатни подстрек да се пробуде емоције више него што треба... Оно што су они погодили у првом није било објективно, а да нису мислим да би био егал, али тако је како је", рекао је Репеша.

На питање о атмосфери у хали Морача и коментара да је у Београду био "покушај линча", Репеша је рекао да вечерашња атмосфера није била ни близу оне из хале "Александар Николић".

"Није била ни близу онога у Београду, али кажем ако је неко увређен, повређен, ја се извињавам. То је оно што могу да урадим у овом тренутку. Не знам шта да радим, да узмем пиштољ и убијем се, или побегнем од свих вас.", казао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТИ У МОРАЧИ: "Варвари" напали клупу Звезде, страдао један од чланова управе (ФОТО)

Четврта утакмица између Будућности и Црвене звезде играће се у петак од 19.00.

"Сада више нема непознаница, неке ситуације, као са три спољња играча и (Мохамедом) Фајеом на петици, морамо боље да препознајемо и кажњавамо... Али сви се познајемо, да ли ће неко искочити, као (Кејси) Риверс у првом делу, видећемо", рекао је Репеша.